Od danes naprej brez vize za Katar!

by

Državljani 80-ih držav, med njimi tudi Slovenije (ter tudi sosednjih Hrvaške, Avstrije in Italije), od danes naprej za obisk Katarja ne potrebujemo več vize!

Doslej je bila izjema, da so lahko potniki družbe Qatar airways pridobili brezplačno tranzitno vizo, a je bil postopek precej zamuden in pogosto neuspešen, nam je sicer prejšnji teden z kar nekaj “teženja” uspel, sopotnikom in še marsikateremu našemu bralce pa žal ne. Odslej naprej pa bo obisk prestolnice Dohe med daljšim postankom na letih precej enostavnejši in ga priporočamo, saj je od letališča do centra mesta le dobrih 15 min vožnje s taksijem (ki stane okoli 10€ iz letališča, nazaj pa le dobrih 5€) oz. še ceneje z javnim prevozom. v centru mesta pa si lahko ogledate zanimivo promenado in tržnico (souk), ob daljšem postanku pa je možen tudi kakšen skok na puščavske sipine. Več si preberite v naslednjem članku popotnice Mayite: https://issuu.com/mayita.slo/docs/potovanja_in_stil-pomlad_2017

Več o odpravi vize pa na https://www.qatarairways.com/en/press-releases/2017/Aug/qatar-waives-entry-visa-requirements-for–citizens-of-80-countri.html?