PACK for a PURPOSE – odstopite del vaše prtljage za pomoč najbolj potrebnim!

by

Tudi vi kdaj med (ali pred) potovanji po revnejših delih sveta pomislite, kako bi lahko vsaj nekaj naredili za izboljšanje situacije tamkajšnjih ljudi, predvsem otrok, a ne veste, kako bi lahko to naredili? Med načrtovanjem našega naslednjega potovanja, ki nas bo popeljalo na črno celino, smo ob podobnem razmišljanju naleteli na spletno stran PACK for a PURPOSE, kjer so zbrana mesta, kjer lahko oddate pomoč za najbolj potrebne, prav tako pa je lepo napisano, kaj ljudje (predvsem otroci) v teh krajih najbolj potrebujejo.

Podprete lahko iniciative s področja izobraževanja, zdravstva, skrbi za otroke in živali ter razvoja lokalnih tradicij in kultur. Lokacije, kjer lahko predate vaše prispevke, so na voljo po skoraj celotnem nerazvitem delu sveta in so označene na preglednem zemljevidu:

Naša pot nas bo recimo peljala mimo mesteca Maun v delti reke Okawango/Bocvana, kjer imamo na izbiro naslednje iniciative:

In skupaj z našima otrokoma smo pripravili nekaj malenkosti za njune afriške sovrstnike:

Ima mogoče kdo izmed vas že kakšno izkušnjo s to organizacijo – kako to izgleda v praksi? – ali pa mogoče pozna še kakšno boljšo možnost? Veseli bomo vsakega vašega nasveta! Seveda se zavedamo, da je naša pomoč le kapljica v morje, a upamo, da lahko pomagamo tudi iz teh majhnih kapljic narediti morje pomoči tistim najbolj potrebnim! Če ima kdo izmed vas na voljo kaj od zgoraj naštetih stvari, bomo z veseljem naredili prostor v naši prtljagi in v vašem imenu oddali iniciativi po vaši izbiri. Hvala!