7 daril za vsakega popotnika

by

Iščete popolno darilo za popotniško boljšo polovico, prijatelja, ali kar zase? Spodaj je nekaj stvari, brez katerih se mi ne odpravimo na potovanje in so primerno in priročno darilo za vsakega popotnika!

1. Naročnina na popotniško revijoHorizontMarec2015

Preden se odpravimo na potovanja moramo najprej napolniti svoj “wanderlust” s popotniškimi nasveti in potopisi. Res da se veliko najde na internetu, a udobno branje revije na kavču, v kadi ali na WC-ju ima še vedno svoje prednosti  :). Idealno tudi za dolge vožnje z letalom.

Že od 20€ naprej!

2. Popotniški vodniki

Podobno kot popotniške revije imajo tudi popotniški vodniki še vedno svoj čar, tako pri “sanjanju” o naslednji popotniški destinaciji, načrtovanju potovanja kot na samem potovanju, ko ne moremo ravno vedno na splet ali pa je baterija naše tablice/mobilnega telefona v zadnjih izdihljajih. Nakup priporočamo preko spletne knjigarne Bookdepository.com, kjer so vodniki (tudi založb Lonely Planet, Rough Guides, DK Eyewitness, Marco Polo, …) običajno na voljo po ugodnejših cenah kot na uradnih spletnih straneh založb, poštnina v Slovenijo pa je brezplačna!

Cene vodičev že od 10€ naprej!

3. Zemljevid za praskanje (Scratch map)scrapmap

Ko pridete domov seveda vaše potovanje še ni končano, saj je treba nekako hraniti še spomine – eden od načinov je tudi ta, da si države, ki ste jih že obiskali, označite na posebnem zemljevidu.

Na voljo že od 7,37€ v trgovini Spletnadarila.si, nekaj večji pa na Amazonu za 14€ ali v knjigarni BookDepository.com za 16,10€ (brezplačna poštnina v Slovenijo)

4. Tečaj (popotniške) fotografije

Večina popotnikov nas uživa v tem, da na svojih poteh po svetu izjemne trenutke, lepote ali pa samo vsakdan na drugem koncu sveta shranimo v obliki fotografije ali filma, pa čeprav le za lastno veselje in spomin. Da bomo naše fotografije in filmčke še z večjim veseljem pogledali ali delili s prijatelji pa je priporočljivo. da poznamo nekaj trikov največjih mojstrov 🙂

Na podlagi osebnih izkušenj vam priporočamo tečaje v organizaciji spletne strani e-fotografija.si (že od 60€) ali Agencije Palladio, kjer se popotniške fotografije učite od največjih slovenskih mojstrov popotniške fotografije (Arne Hodalič, Iztok Bončina)

5. Univerzalni potovalni adapter

Majhen in priročen, za vse tipe vtičnic po celem svetu! Pozor – to ni pretvornik električne napetosti ampak le pretvornik vtiča, kar pomeni, da preko njega lahko polnite vse naprave, ki imajo na polnilcu napisano od 100-240V (kar so praktično vsi polnilci baterij za mobitel, fotoaparate, računalnike), ne smete pa na napačno napetost priključiti naprav, ki delajo samo na eni napetosti (recimo kakšni sušilniki za lase)

Na voljo že od 6,9€ v trgovini mojpaket.si  ter v drugih trgovinah z električnim materialom

potovalniadapter

6. Potovalna brisačkazelo-kompaktna-modra-brisaca-iz-mikrovlaken-velikosti-l-80-130-cm

Klasične brisače so eden največjih potrošnikov prostora v naših nahrbtnikih,  a na srečo so tukaj potovalne brisače iz mikrofibre, ki zasedejo minimalno prostora in se hkrati hitro sušijo! Na voljo so v več dimenzijah, mi priporočamo srednje veliko. Poleg osnovnega namena pa pridejo prav tudi na kakšnih nočnih vožnjah z avtobusi, kje poznajo le eno nastavitev klime – maksimum!

Na voljo že od 5,99€ naprej v trgovini Decathlon.si ter v drugih športnih trgovinah.

7. Tanka popotniška puhovka

Večno vprašanje vseh, ki potujemo z malo prtljage – kaj pa če bo ponoči mraz/klima na max/bom kot kleni Slovenec čutil potrebo po vzponu na vrh najvišje gore v okolici? Pred leti smo jo reševali s kombinacijo flisa, puloverja in še česa, sedaj pa je na voljo en sam izdelek, ki nas učinkovito zaščiti pred mrazom tudi pod 0°C, hkrati pa tehta manj kot pol kilograma in zasede le malo prostora v našem nahrbtniku – tanka puhovka!

Na voljo že od 35,99€ v trgovini Decathlon.si ter v drugih športnih trgovinah.

 

moska-polnjena-pohodniska-jakna-forclaz-700-crna