NOVO: direktna povezava Ljubljana – Bratislava z družbo Flixbus!

by

27.6.2017: NOVA LINIJA, 1. z začetkom v Sloveniji (Ljubljani)! Od četrtka, 29.7. naprej se lahko z avtobusnim prevoznikom Flixbus iz Ljubljane direktno odpeljete do Bratislave! Karte so že v prodaji, cena od 9€ naprej! Nakup na spletni strani prevoznika Flixbus.

Več o novi liniji:

Vodilni evropski startup – Flixbus, ki predstavlja največjo platformo za posredovanje prevozov potnikov v cestnem prometu po Evropi, po prvem letu prisotnosti v Sloveniji razširja svoje poslovanje tudi v Slovenijo. Skupaj z Avrigom – prvim slovenskim partnerjem vključenim v mrežo prevoznikov vzpostavlja svoje novo vozlišče v Ljubljani oz. Sloveniji. Prva mednarodna linija iz novega vozlišča bo od 29. junija 2017. Dalje dnevno povezovala Ljubljano neposredno z Dunajem in Bratislavo (via dunajsko letališče). Cena vozovnice že od 23€ od Ljubljane do Bratislave. Odhod iz Ljubljanje ob 7:15 in prihod ob 21:45.

Vozni red je prilagojen prav za potnike iz oziroma do Ljubljane (jutranji odhod in večernji prihod v Ljubljano). Z novo mednarodno avtobusno linijo neposredno iz Ljubljane, Flixbus še pred začetkom poletne sezone uresničuje načrte po večji dostopnosti Slovenije in njeni večji povezanosti s tujino. Osnovni cilj Flixbusa pa ni le porajati nove potnike v in iz Slovenije, ampak tudi spodbujati trajnostne oblike mobilnosti in tako pomembno vplivati na spreminjanje potovalnih navad prebivalcev Slovenije in njenih obiskovalcev.

V spodnjem opisu lahko najdete še več informacij o avtobusnem prevozniku Flixbus.

“Kdo se pa še vozi z avtobusom?” – boste rekli. Časi starih, zarjavelih avtobusov so mimo, nova generacija avtobusnih prevozov pa ponuja kar nekaj novosti (ki so v tujini že dlje časa uveljavljene, na Slovenskem pa sicer tudi že nekaj časa prisotne): brezplačna WiFi povezava, električna vtičnica za vsakega potnika, prigrizki in pijače (doplačilo), brezplačna sprememba karte (ali v primeru zamude brezplačen prevoz z naslednjim avtobusom do destinacije), obveščanje o zamudah preko aplikacije in SMS sporočil, več prostora za noge in, “ne boste verjeli”, WC. Nič več obupanega rotenja voznika za WC pavzo, čeprav je WC na avtobusu, a zaklenjen.

8.6.2016: Nizkocenovni avtobusni prevoznik Flixbus odpira nove povezave iz Slovenije! S 16. junijem bo šest slovenskih mest (Ljubljana, Maribor, Koper, Portorož, Postojna in Bled) direktno povezanih s 35 destinacijami na Hrvaškem, v Nemčiji, Avstriji in Italiji, s povezanimi linijami pa lahko po nizkih cenah odpotujete še dlje! Standardne cene se začnejo pri 9€ za številne destinacije, ob akcijah pa cene prevozov lahko padejo tudi na samo 1€!

22.7.2016: S prevoznikom Flixbus ugodno po Evropi! Spodaj je izbranih nekaj primerov za ugodne enosmerne vozovnice, na strani prevoznika pa si lahko najdete ugodne povezave do več kot 200 destinacij iz Ljubljane. Nakup kart po takih cenah je možen do razprodaje najcenejših sedežev. Odhodi so možni tudi z drugih večjih slovenskih mest (več o tem v spodnjem opisu).

Primeri enosmernih vozovnic:

Ljubljana – Trst 9€

Ljubljana – Benetke 15€

Ljubljana – Milano 25€

Ljubljana – München 19€

Ljubljana – Split 22€

Ljubljana – Berlin 38€

Ljubljana – Dunaj 25€

Ljubljana – Pula 15€

8.6.2016:

Cene enosmernih kart, ki so trenutno na voljo za različne direktne ali povezane prevoze iz Ljubljane:

Hrvaška: Zagreb/Reka 9€, Pula/Rovinj/Crikvenica/Umag/Poreč 11€, Split/Zadar/Biograd/Vodice/Šibenik 22€

Nemčija: München 9€ (trenutno akcija, sicer 19€), Stuttgart letališče 28€, Berlin 38€, Frankfurt/Mannheim 34€, Karlsruhe 30€

Italija: Benetke 9€, Milano 25€, Torino 29€, Verona 34€

Avstrija: Dunaj 29€, Gradec 19€, Salzburg 19€

Češka/Slovaška: Praga 34€, Bratislava 34€

Švica: Zürich 34€

S povezanimi prevozi pa je dosegljivih več kot 200 destinacij!! Nakup kart in več informacij o cenah in destinacijah pa na strani prevoznika: Flixbus

Za številne destinacije je na voljo več dnevnih povezav (npr. München kar 7x dnevno)! Avtobusni prevozi so tudi dobro nadomestilo za prevoze do (bližine) letališč v naši širši okolici. Na vsakem avtobusu je število sedežev po zgornjih, najnižjih cenah omejeno.

Primer cen in prevozov iz Ljubljane do Münchna:

lju-muc-9