Last Minute Madeira čez novoletne počitnice: povratna karta že za 179€!

by

Super direktna povezava do čarobnega otoka sredi Atlantika z družbo Ryanair iz Bergama (dobre 4 ure vožnje iz Ljubljane) čez novoletne počitnice (23.12.-1.1.)!

Ideja v zadnjem trenutnku! Iz letališča Milano Bergamo lahko s prevoznikom Ryanair zelo poletimo do prestolnice Funchal kar čez novo leto oziroma (podaljšane) novoletne počitnice. Kaj pa nočitve? Tudi te so Madeiri naši denarnici prijazne. Ob odhodu dveh oseb bi tako za 9 nočitev odšteli le 196€ na osebo, skupaj s povratnim letom iz Bergama torej za samo 375€! Pred odhodom se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte pri pristojnih institucijah, več TUKAJ.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Primer povratne letalske karte*:

Milano Bergamo – Madeira Funchal (23.12.2023 – 1.1.2024) – 179€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo.

Primer nastanitve za izbrani termin (23.12.2023 – 1.1.2024)**:

Porto Santo Casa Dourada – 196€ (391€ za dve osebi)


**Cena namestitve se lahko ob zasedenosti sob ali spremembi cen ponudnikov namestitev dvigne.

Ostale proste nastanitve za omenjen termin najdete TUKAJ. (v iskalniku lahko spreminjate datum, kraj, število oseb, dodate vključen zajtrk … )

MADEIRA

Madeira je otok, ki leži tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana, na poti proti Ameriki in skupaj z manjšim otokom Porto Santo ter še nekaj drugimi nenaseljenimi otočki meri 741 km². Z Madeire izhaja znano sladko vino madeira. Danes je glavni vir zaslužka na otoku turizem, saj je klima blaga. Na Madeiri dosegajo klifi izjemne višine – najvišji je Cabo Girão in sega 580 metrov v višino.

 

Zaradi svojega položaja in različnih vetrov je na otokih različna mikroklima, ki v kombinaciji z eksotično vegetacijo tvori za turiste zanimivo točko. Na otoku ni velikih temperaturnih razlik, povprečna temperatura je med 16°in 22 °C. Klima je vlažna, oblaki in megla pa velikokrat prekrivajo notranjost otoka. Temperatura morja je med 17°in 22 °C. Zadnja leta se je povečala zmogljivost hotelskih namestitev. Veliko truda je bilo vloženega tudi v varstvo okolja, ki je glavni razlog prihoda turistov na Madeiro. Za gospodarstvo je turizem zelo pomemben, zato se na Madeiri veliko dogaja, med drugim karneval in festival cvetja.

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno.

LETALIŠČE MILANO BERGAMO

Mednarodno letališče Orio al Serio oziroima letališče Milan Bergamo je tretje najbolj prometno mednarodno letališče v Italiji. Nahaja se na občinskem ozemlju Orio al Serio, 3,7 km jugovzhodno od Bergama v Italiji. Nam je posebej zanimiv zaradi super povezav s prevoznikoma Ryanair ter Wizz Air na številne zanimive destinacije – po novem seveda tudi na Madeiro! Letališče nam je precej bližje, kot osrednje milansko letališče (Malpensa). Iz Ljubljane smo tako pripravljeni na let že v dobrih štirih urah, še hitrejši pa smo, če štartamo na pot iz Primorske.

Do Bergama vozi tudi kombi prevoznik GoOpti, počitnice pa si lahko popestrimo tudi z Road tripom – vmes se recimo lahko ustavimo v Benetkah ali pa gremo po poti Romea in Julije in se sprehodimo po čudoviti Veroni.

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe Ryanair (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Kako potovati po Madeiri? Preberite si vodič izpod peresa popotnice Nine:

Madeira potovanje / počitnice – popotniški vodič

Madeira – organizirana potovanja (klik na prispevek)

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (ugodni prevozi, na voljo koda 5€ ob prvi rezervaciji)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini, 15€ popusta)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)