Ohrid že za 46€ z Dunaja!

by

Do bisera Makedonije z direktnim letom! Let + 7 nočitev za neverjetnih 82€, let + 7 nočitev s ⭐️⭐️⭐️⭐️ in vključenim zajtrkom pa za super 172€!

Ohridsko jezero je jezero, ki leži na gorski meji med jugozahodnim delom Severne Makedonije in vzhodno Albanijo. Je eno najglobljih in najstarejših jezer v Evropi z edinstvenim vodnim ekosistemom svetovnega pomena z več kot 200 endemičnimi vrstami. Nujen je seveda tudi ogled mesta Ohrid s kamnitimi uličicami, poleg ljubiteljev narave pa je območje pravi zaklad kulturnih znamenitosti.

Do mesta Ohrid vas direktno in zelo ugodno popelje madžarski nizkocenovec Wizz Air, že od 46€ naprej (še ceneje, če ste član Wizz kluba – več o tem spodaj v članku). V ceni je seveda mala ročna prtljaga po pravilih prevoznika, možno pa je doplačilo za večjo ročno prtljago (mali kovček) ter oddano prtljago. Na voljo so številni termini, za vas pa smo pripravili primer leta (46€) in 7 nočitev v začetku novembra (delno čez jesenske počitnice). Za spanje v odlično ocenjenem apartmaju bi ob odhodu dveh oseb odšteli zgolj neverjetnih 36€ na osebo! Let + 7 nočitev si lahko rezervirate za fantastičnih 82€! Poglejmo še primer namestitve v čudoviti vili s štirimi zvezdicami, v ponudbo pa je vključen tudi zajtrk. 7x bi prespali za samo 126€ na osebo (z Genius popustom, sicer malenkost več). Skupaj z letom je cena nora: 172€ na osebo! Vse nastanitve so seveda z možnostjo brezplačne odpovedi.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. Trenutno za vstop v Severno Makedonijo ni predvidenih nobenih posebnih omejitev.

Primeri povratnih letalskih povezav iz Trsta*:

Dunaj – Ohrid (17.10.2022 – 24.10.2022) – 54€

Dunaj – Ohrid (28.10.2022 – 3.11.2022) – 133€

Dunaj – Ohrid (28.10.2022 – 6.11.2022) – 121€

Dunaj – Ohrid (3.11.2022 – 10.11.2022) – 46€

Dunaj – Ohrid (17.11.2022 – 24.11.2022) – 46€

Dunaj – Ohrid (22.1.2023 – 26.1.2023) – 48€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo.

Primer nastanitve v ženski skupni spalnici z brezplačno možnostjo odpovedi za izbrani termin (3.11.2022 – 10.11.2022)**:

Finesi Apartment Ohrid – 36€ (72€ za dve osebi)

Primer nastanitve s ⭐️⭐️⭐️⭐️ z vključenim zajtrkom ter z brezplačno možnostjo odpovedi za izbrani termin (3.11.2022 – 10.11.2022)**:

Boutique Villa Arte**** – 126€ (252€ za dve osebi z Genius popustom, sicer 280€)

**cena namestitve se lahko ob zasedenosti sob ali spremembi cen ponudnikov namestitev dvigne.

Ostale nastanitve z možnostjo brezplačne odpovedi za izbrani termin najdete TUKAJ. V brskalniku lahko spreminjate datum, število oseb, vključite zajtrk …

Najem avtomobila priporočamo pri ponudniku Billiger-Mietwagen (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini).

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo. Po enakih cenah so na voljo številni termini, tako tisti enotedenski, kot tudi tisti za dlje časa!

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe Wizz Air (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala). V primeru dražjih kart od dvajsetih evrov v eno smer: če potujeta dva ali pa bi z Wizz Air letel večkrat, se ti za 30€ splača včlaniti v njihov klub (WIZZ Discount Club), kjer dobiš popust do 10€ za vsak let (za 2 osebi s povratnim letom privarčuješ lahko torej 40€ in si že 10€ za boljšem, z več leti pa se ta možnost splača še bolj).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Preberite še:

(klik na članek)

Makedonija: Skopje že za 33€ iz Benetk!

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (najbolj razširjeni kombi prevozi iz cele Slovenije, 5€ popusta, v slovenščini)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini, 15€ popusta)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

7.8.2019: Krompirjeve počitnice na Ohridu: povratne karte + 7 nočitev že za samo 99€/osebo

Ohrid za krompirjeve počitnice! 

V idealnem terminu 26.10. – 2.11. lahko z Dunaja v Ohrid poletite že za samo 53€, skupaj s 7 nočitvami v središču mesta pa odpotujte že za smešno ugodnih 99€/osebo! Cene so na voljo do razprodaje najcenejših mest, kar se lahko pri taki ceni zgodi kar hitro.

Primer za termin 26.10. – 2.11.2019:

Letalska karta:

Dunaj – Ohrid 53€

Do letališča na Dunaju vas najugodneje pripelje NOMAGO, dodatni 10% popust s kodo POSVETU10

Primer nastanitve:

House Nativa 91€/2osebi

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ.

Pomlad na Ohridu! Povratne karte z Dunaja (direktni leti) so s prevoznikom Wizzair na voljo že za 40€, skupaj s 5 nočitvami v terminu 21. – 26.3.2019 pa boste za skok ob Ohridsko jezero odšteli že samo 70€/osebo oziroma 112€/osebo s spanjem v hotelu s 4*. Cene so na voljo do razprodaje prostih mest.

Primer za termin 21. – 26.3.2019:

Letalska karta:

Dunaj – Ohrid 40€

Primer nastanitve za zgornji termin:

Villa Ohrid Aanastasia 60€/2osebi

Boutique Villa Arte 4* 143€/2osebi

Ostale proste nastanitve za zgornji termin najdete TUKAJ.