NOVA LINIJA: Sankt Peterburg iz Benetk že za 53€

by

Wizz Air nas navkljub krizi v letalstvu navdušuje s številnimi novimi direktnimi povezavami. Ena najnovejših je iz Trevisa v velemesto Sankt Peterburg, rusko prestolnico kulture. S svojo zgodovino, prekrasnimi promenadami, galerijami in nasploh z mestnim utripom je drugo največje rusko mesto čudovita ideja za “city break”.

Trenutno Rusija sicer še ne dovoljuje turističnih potovanj, se pa to morda spremeni s poletnimi meseci in precepljenostjo prebivalstva. Z letom 2021 je sicer Rusija poskrbela za odlično turistično novost – elektronske vize. Tako jih bo moč v celoti urediti prek spleta, brez obiska veleposlaništva. In sicer na povezavi. Pred pandemijo so bile že na voljo brezplačne za Sankt Peterburg, z 2021 pa bodo omogočale potovanje po celotni državi, torej tudi obisk Moskve, a bodo plačljive, obstaja pa možnost, da bi se vnovič dalo dobiti ekskluzivne brezplačne vize za obisk le Sankt Peterburga.

Primeri letalskih kart:

Benetke Treviso – Sankt Peterburg 53€

Benetke Treviso – Sankt Peterburg 60€

Benetke Treviso – Sankt Peterburg 130€

Benetke Treviso – Sankt Peterburg 120€

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo.

Letalske karte si kupite direktno na spletni strani letalske družbe, v kolikor želite najnižjo ceno pa so na voljo tuje spletne agencije (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potovalne informacije:

VIZA je potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:

ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

Rusija se vse bolj odpira turizmu, pred nekaj meseci je uvedla sistem brezplačnih elektronskih viz za obisk dveh regij – Kaliningrada in Sankt Peterburga z Leningrajsko oblastjo. Predvsem drugo največje rusko mesto je zelo privlačna turistična destinacija. Po novem tako lahko vse potrebno potovanje uredite kar z domačega kavča in za to ne plačate niti centa!

Brezplačno elektronsko vizo uredite TUKAJ (vsaj 4 dni pred odhodom)

Za ugodne letalske karte v Sankt Peterburg je najboljša izbira Wizz Air z novo direktno linijo iz Bratislave. Spodaj sta dva primera letalskih kart, in sicer v juniju ter juliju. Za junijski termin smo dodali še nastanitev v hostlu blizu centra, kjer vas bo 5 nočitev stalo le 24€/osebo.

Letalske karte:

Bratislava – Sankt Peterburg 80€ (junij)

Bratislava – Sankt Peterburg 95€ (julij)

Nastanitev za termin 12.-17. junij

Central House Hostel 24€

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

Za direktne lete v Sankt Peterburg sta najboljši izbiri Zagreb, od koder v poletni sezoni leti Croatia Airlines, in Budimpešta, ki ima direktne povezave celo leto z nizkocenovnim Wizz Airom. Slednji ima za top sezono zaenkrat še višje cene kot hrvaški nacionalni prevoznik, lahko pa iz Budimpešte ugodno letite v zimskih mesecih.

Spodaj sta dva primera povratnih letalskih kart + 4 nočitev v hostlu v središču mesta. Februarja vas bo paket stal 128€/osebo, na višku turistične sezone pa 200€/osebo.

Primera potovanj:

Izven sezone (20.-24. februar)

Budimpešta – Sankt Peterburg 109€

Hostel Simple St Petersburg 19€/osebo

  • Poletje (9.-13. avgust)

Zagreb – Sankt Peterburg 180€

Central House Hostel 20€/osebo

Ostale nastanitve (tudi v privat sobah) za oba termina lahko poiščete na preglednem iskalniku, ki je na voljo tudi v slovenščini TUKAJ.

Z Wizz Airom lahko povratne v ultra first minute terminih dobite že za 60€, v poletnih mesecih pa za prav tako odličnih 110€! Za first minute oktobrski termin (7.-11. 10.) smo dodali še primer 4 nočitev z zajtrkom v odlično ocenjenem hostlu, skupaj vas bo paket letalo + 4 nočitve stal le 84€! Po podobnih cenah lahko prenočujete tudi poleti, zasebne sobe so malček dražje.

Primer letalskih kart:

Budimpešta – Sankt Peterburg 60€ (oktober)

Budimpešta – Sankt Peterburg 110€ (avgust)

Primer nastanitve:

Polosaty Hostel 24€ (4 nočitve z zajtrkom)

Ostale proste nastanitve najdete TUKAJ

19.4.2019: Obiščite zanimivo rusko mesto St. Petersburg! Direktne povratne karte iz Zagreba so na voljo že za 176€, skupaj s 7 nočitvami v poletnem terminu (začetek septembra) pa boste za potovanje odšteli že samo 215€ 232€/osebo! Cene so za termin 1. – 8.9.2019 na voljo do razprodaje prostih mest.

Primer za termin 1. – 8.9.2019:

Zagreb – St. Petersburg 172€ 184€

Primer nastanitve:

Velohostel Gorogovaya 79€ 97€/2osebi (vključen Genius popust, ki ga pridobite z brezplačno prijavo v Booking sistem TUKAJ)

Ostale proste nastanitve za omenjeni termin najdete TUKAJ.

Obiščite zanimivo rusko mesto St. Petersburg! Direktne povratne karte iz Zagreba so na voljo že za 172€, skupaj s 7 nočitvami v pomladnem terminu (maj) pa boste za potovanje odšteli že samo 231€/osebo! Cene so za termin 5. – 12.5.2019 na voljo do razprodaje prostih mest.

Primer za termin 5. – 12.5.2019:

Zagreb – St. Petersburg 172€

Primer nastanitve:

Mini Hotel Liniya 118€/2osobi

Ostale proste nastanitve za omenjeni termin najdete TUKAJ.