NOVA LINIJA: Sankt Peterburg iz Benetk! First minute povratne 120€!

by

Wizz Air nas navkljub krizi v letalstvu navdušuje s številnimi novimi direktnimi povezavami. Ena najnovejših je iz Trevisa v velemesto Sankt Peterburg, ki nosi tudi naziv ruska kulturna prestolnica. Upravičeno, s svojo zgodovino, prekrasnimi promenadami, galerijami in nasploh z mestnim utripom je čudovita ideja za “city break”.

Trenutno Rusija sicer še ni primerna za potovanje, a leti se tako ali tako začnejo šele z decembrom, mesto ob Baltskem morju pa je zaradi hladnih zim najprimernejše za obisk v pomladnih in poletnih mesecih. Povratne karte po akcijski ceni 120€ lahko kupite v večini terminov vse do konca leta 2021, v katerem bo, verjamemo, koronavirus že preteklost.

Rusija je sicer s pandemijo ukinila brezplačne elektronske vize za turistične obiske Sankt Peterburga, a gre pričakovati, da jih bo po sprostitvi potovanj ponovno uvedla oz. morda jih bodo nadomestile elektronske vize za celotno Rusijo, za katere je bil začetek izdajanj napovedan za januar 2021, a se zna zgoditi, da bo prestavljen.

Primeri letalskih kart:

Benetke – Sankt Peterburg 120€ (26.4. – 3.5. 2021)

Benetke – Sankt Peterburg 120€ (25.6. – 30.6. 2021)

Benetke – Sankt Peterburg 120€ (9.7. – 14.7. 2021)

Opomba: Prikazana cena na Skyscannerju je lahko tudi nekaj evrov višja, za nakup izberite preusmeritev direktno na stran prevoznika Wizz Air.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Potovalne informacije:

VIZA je potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:

ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

Rusija se vse bolj odpira turizmu, pred nekaj meseci je uvedla sistem brezplačnih elektronskih viz za obisk dveh regij – Kaliningrada in Sankt Peterburga z Leningrajsko oblastjo. Predvsem drugo največje rusko mesto je zelo privlačna turistična destinacija. Po novem tako lahko vse potrebno potovanje uredite kar z domačega kavča in za to ne plačate niti centa!

Brezplačno elektronsko vizo uredite TUKAJ (vsaj 4 dni pred odhodom)

Za ugodne letalske karte v Sankt Peterburg je najboljša izbira Wizz Air z novo direktno linijo iz Bratislave. Spodaj sta dva primera letalskih kart, in sicer v juniju ter juliju. Za junijski termin smo dodali še nastanitev v hostlu blizu centra, kjer vas bo 5 nočitev stalo le 24€/osebo.

Letalske karte:

Bratislava – Sankt Peterburg 80€ (junij)

Bratislava – Sankt Peterburg 95€ (julij)

Nastanitev za termin 12.-17. junij

Central House Hostel 24€

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

Za direktne lete v Sankt Peterburg sta najboljši izbiri Zagreb, od koder v poletni sezoni leti Croatia Airlines, in Budimpešta, ki ima direktne povezave celo leto z nizkocenovnim Wizz Airom. Slednji ima za top sezono zaenkrat še višje cene kot hrvaški nacionalni prevoznik, lahko pa iz Budimpešte ugodno letite v zimskih mesecih.

Spodaj sta dva primera povratnih letalskih kart + 4 nočitev v hostlu v središču mesta. Februarja vas bo paket stal 128€/osebo, na višku turistične sezone pa 200€/osebo.

Primera potovanj:

Izven sezone (20.-24. februar)

Budimpešta – Sankt Peterburg 109€

Hostel Simple St Petersburg 19€/osebo

  • Poletje (9.-13. avgust)

Zagreb – Sankt Peterburg 180€

Central House Hostel 20€/osebo

Ostale nastanitve (tudi v privat sobah) za oba termina lahko poiščete na preglednem iskalniku, ki je na voljo tudi v slovenščini TUKAJ.

Z Wizz Airom lahko povratne v ultra first minute terminih dobite že za 60€, v poletnih mesecih pa za prav tako odličnih 110€! Za first minute oktobrski termin (7.-11. 10.) smo dodali še primer 4 nočitev z zajtrkom v odlično ocenjenem hostlu, skupaj vas bo paket letalo + 4 nočitve stal le 84€! Po podobnih cenah lahko prenočujete tudi poleti, zasebne sobe so malček dražje.

Primer letalskih kart:

Budimpešta – Sankt Peterburg 60€ (oktober)

Budimpešta – Sankt Peterburg 110€ (avgust)

Primer nastanitve:

Polosaty Hostel 24€ (4 nočitve z zajtrkom)

Ostale proste nastanitve najdete TUKAJ

19.4.2019: Obiščite zanimivo rusko mesto St. Petersburg! Direktne povratne karte iz Zagreba so na voljo že za 176€, skupaj s 7 nočitvami v poletnem terminu (začetek septembra) pa boste za potovanje odšteli že samo 215€ 232€/osebo! Cene so za termin 1. – 8.9.2019 na voljo do razprodaje prostih mest.

Primer za termin 1. – 8.9.2019:

Zagreb – St. Petersburg 172€ 184€

Primer nastanitve:

Velohostel Gorogovaya 79€ 97€/2osebi (vključen Genius popust, ki ga pridobite z brezplačno prijavo v Booking sistem TUKAJ)

Ostale proste nastanitve za omenjeni termin najdete TUKAJ.

Obiščite zanimivo rusko mesto St. Petersburg! Direktne povratne karte iz Zagreba so na voljo že za 172€, skupaj s 7 nočitvami v pomladnem terminu (maj) pa boste za potovanje odšteli že samo 231€/osebo! Cene so za termin 5. – 12.5.2019 na voljo do razprodaje prostih mest.

Primer za termin 5. – 12.5.2019:

Zagreb – St. Petersburg 172€

Primer nastanitve:

Mini Hotel Liniya 118€/2osobi

Ostale proste nastanitve za omenjeni termin najdete TUKAJ.