Ugodno v Maroko iz Bergama: Fez 46€, Marakeš 52€ (povratna)!

by

Če želite za nekaj časa pobegniti iz vsakdanjika, si lahko želje ugodno uresničite: iz Bergama poletite v topli Maroko! Družba Ryanair ponuja zelo ugodne lete: povratna vozovnica za mesto Fez stane samo 46€, vozovnica za Marakeš pa 52€. V ceno sta všteta tudi dva kosa ročne prtljage. Priporočamo tudi kombinirane lete: Bergamo – Fez / Marakeš – Bergamo 49€.

Primer:
Bergamo – Fez 46€
Bergamo – Marakeš 52€

Najcenejše vozovnice lahko najdete z uporabo Ryanair Fare Finder-ja(klik). Najdete lahko veliko terminov po teh cenah, tudi pred 1.novembrom. Ker je 1. november praznik tudi v Italiji, so letalske karte v času krompirjevih počitnic nekaj dražje kot v tednu prej ali potem. Vožnja (gorivo, cestnine) do letališča Bergamo, skupaj z enotedenskim parkiranjem, vas iz Ljubljane stane okoli 150€, ali pa se do letališč odpravite z družbo GoOpti, ki vas iz Ljubljane do Bergama (in nazaj) pripelje že od 64 EUR na osebo naprej.

MarokoKasba

Priporočamo, da si za raziskovanje in potovanje po Maroku rezervirate vsaj 7-10 dni. Potovanje po Maroku ni zahtevno, cestna infrastruktura je dobro razvita, vožnja z avtomobilom izven mest pa idilična in zelo panoramska. Avto lahko najamete preko agencij Billiger-Mietwagen in slovenske Vehicle Rent že za 17€ dan, brez odbitne franšize pa od 27€ na dan. Z avtomobilom ste svobodni in se lahko odpeljete do morja, gorovja Atlas ali puščav v Sahari. Raznolikosti tu ni konca. Stara mesta, kot soMarakesh in Fez, ki skrivajo neskončne labirinte uličic, pa je boljše spoznavati kar peš. Naše vtise iz potovanja po Maroko med lanskimi krompirjevimi počitnicami pa si oglejte v prispevkih Maroko – dežela prijaznih ljudiVse barve Maroka in Ideje za kropmirjeve počitnice – MarokoKako pa je potovanje po Maroku doživljala znana popotna blogerka Nina, pa si lahko preberete tu – Nina potuje – Maroko

Če se želite v Maroku ustaviti samo na kratko, lahko ostanete samo v Fezu in že začutite pravi maroški utrip. Hitro se lahko začnete izgubljate med mnogimi trgovinicami in si ogledate barvito tržnico, kjer se stojnice šibijo pod kupi sočnih dateljev in barvitih piramid. V bližini Feza pa se nahajata dve lepi kraljevski mesti, ki si ju je vredno ogledati: Rabat in Meknes. Če rajši potujete z javnim prevozom, stane vožnja z vlakom za 1.razred (ki je bolj priporočljiv za potovanje v Maroku) od Feza do Rabata in nazaj približno 21€, od Feza do Meknesa in nazaj pa 5€. Nočitve v Fezu niso drage, v domačih penzionih oz. Riad-ih so na voljo že od 20€ na dvoposteljno sobo naprej, v hotelih s 3* pa od 40€ naprej, družinske sobe so le malenkost dražje. Podobno je v drugih krajih po Maroku, za rezervacijo pa priporočamo agencije Hotels.comExpedia ali Booking.com oz. uporabite iskalnik Trivago.si, ali pa si najamete privatne sobe preko storitev AirBnB (s popustom v višini 19€).

Kratek izračun: celotno 7-dnevno potovanje s prevozom Ljubljana-letališče, letalsko karto, najemom avtomobila in 7x nočitvami z zajtrkom za 2 osebi odštejete od 500€ naprej (250€ na osebo), za 2 odrasla in dva otroka v družinski sobi in z večjim avtom pa od 800€ naprej (200€ na osebo). Cene izdelkov v trgovinah so primerljive z našimi, hrana pa je na splošno cenejša.

maroko_bergamo_marakeš maroko_bergamo_fez