Ukrajina: super pogoji za vstop in super cene!

by

V Ukrajino že za 22€ v poletju!

Po novem je vstop v Ukrajino zelo preprost, potniki morajo pokazati le negativen hitri test, negativni PCR test ali pa potrdilo o polnem cepljenju. Ne velja za otroke do 12 let, ki v spremstvu v vsakem primeru vstopajo brez omejitev. Test ne sme biti starejši od 72 ur.

Obvezno je še zdravstveno zavarovanje za primer okužbe s koronavirusom pri ukrajinski zavarovalnici. Sliši se zakomplicirano, a ni. Zavarovanje je mogoče zelo enostavno skleniti prek spleta v angleščini na nacionalnem turističnem portalu (TUKAJ), kjer najdete tudi več informacij o odprtju države. Cena zavarovanja je 3,3€ za do 3 dni + 0,8€ za vsak nadaljnji dan. Ob povratku v Slovenijo je po trenutnih pravilih v izogib karanteni zadosti negativni hitri test (ali pa standardno izpolnjevanje pravil cepljenosti/prebolevnosti).

Super cene povratnih kart v poletju najdemo iz Benetk v Kijev ter Lviv (že od 22€ dalje), zelo ugodni pa so tudi leti ob Črno morje (Odesa) iz Bergama! Zares poceni so tudi cene namestitev (več spodaj).


Odesa – Potemkinove stopnice

Ukrajinski prestolnici je zanimivo dodati še ogled Černobila

Če boste leteli v Kijev, se vam ponujajo številne možnosti. Na tej povezavi je mogoče rezervirati zelo priljubljene izlete iz glavnega mesta v Černobil, prizorišča ene največjih tragedij v zgodovini človeštva. Danes, dobrih 33 let po tragičnem 26. aprilu 1986, je prizorišče jedrske nesreče že dovolj varno, da se lahko od blizu seznanimo z okrutnimi posledicami nespametnega človeškega ravnanja.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Pred odhodom se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte pri pristojnih institucijah, več TUKAJ, spremljajte pa tudi naše sezname.

Primeri letalskih kart*:

Benetke Treviso – Kijev (4.9.2021 – 11.9.2021) – 34€

Benetke Treviso – Kijev (11.9.2021 – 18.9.2021) – 36€

Benetke Treviso – Lviv (28.8.2021 – 7.9.2021) – 22€

Milano Bergamo – Odesa (9.8.2021 – 13.8.2021) – 44€

Milano Bergamo – Odesa (23.8.2021 – 30.8.2021) – 34€

Milano Bergamo – Odesa (3.9.2021 – 13.9.2021) – 44€

Milano Bergamo – Odesa (13.9.2021 – 20.9.2021) – 36€

Milano Bergamo – Kijev (6.9.2021 – 15.9.2021) – 44€

Milano Bergamo – Kijev (13.9.2021 – 22.9.2021) – 40€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo.

Nastanitve z možnostjo brezplačne odpovedi za najdete TUKAJ. (v iskalniku lahko spreminjate kraj, datume, število oseb, zajtrk … )

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo. Po enakih cenah so na voljo številni termini, tako tisti enotedenski, kot tudi tisti za dlje časa!

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe Ryanair (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
EUROBUS PREVOZI (varno, udobno in cenovno ugodno potovanje. Najboljša ponudba zasebnih prevozov na letališča za posameznike in skupine.)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini, 15€ popusta)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

Možnost ogleda Černobila za 89€ (s kosilom)!

Zares super cene za obisk glavnega mesta Ukrajine so na voljo iz Bratislave, in sicer že od 14€ dalje za povratno letalsko karto (priporočamo sicer nakup le pri enem prevozniku, najceneje od 15€ naprej). Zelo zelo ugodne so tudi cene namestitev. Ob odhodu dveh oseb za en teden bi nas spanje v hostlu prišlo 23€ na osebo, spanje v hotelu pa 44€ na osebo (malce več brez Genius popusta). Ukrajinski prestolnici je zanimivo dodati tudi ogled Černobila, prizorišča ene največjih tragedij v zgodovini človeštva. Danes, dobrih 33 let po tragičnem 26. aprilu 1986, je prizorišče jedrske nesreče že dovolj varno, da se lahko od blizu seznanimo z okrutnimi posledicami nespametnega človeškega ravnanja. Celodnevni vodeni izlet v Černobil iz Kijeva stane 89€, vključeno je kosilo.

OPOZORILO!

Omenjene ponudba letov in namestitve preko Bookinga ne veljajo za agencijsko ponudbo, temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ, spremljajte pa tudi naše sezname.

Primeri povratnih letov*:

Bratislava – Kijev (31.5.2021 – 4.6.2021) – 21€

Bratislava – Kijev (31.5.2021 – 7.6.2021) – 14€

Bratislava – Kijev (7.6.2021 – 11.6.2021) – 18€

Bratislava – Kijev (11.6.2021 – 18.6.2021) – 18€

Bratislava – Kijev (14.6.2021 – 21.6.2021) – 18€

Bratislava – Kijev (21.6.2021 – 25.6.2021) – 19€

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Primera ugodnih nastanitev z možnostjo brezplačne odpovedi (31.5.2021 – 7.6.2021**):

ArArAt-PODOL Hostel KIEV – 23€ na osebo (64€ za 2 osebi)

Mini hotel Non-Stop*** – 44€ na osebo (87€ za 2 osebi z Genius popustom, sicer 103€)

**cena namestitve se lahko ob zasedenosti sob ali spremembi cen ponudnikov namestitev dvigne (velja ob odhodu dveh oseb)

Druge namestitve z možnostjo brezplačne odpovedi si lahko poiščete TUKAJ ali pa nam pošljite povpraševanjeV kolikor želite imeti vključen jutranji obrok, obkljukajte “izberi zajtrk”.

Primer vodenega izleta v Černobil / Pripjat iz Kijeva (različni termini):

Enodnevni izlet – 82€

Enodnevni izlet z vključenim kosilom – 89€

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan (teden) gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo.

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.