Nova linija v Uzbekistan: že od 246€!

by

Nova povezava z Wizz Air: super cene za obisk Uzbekistana preko Združenih Arabskih Emiratov z Dunaja!

Od decembra bo na voljo nova direktna linija nizkocenovca Wizz Air iz Abu Dhabija do Uzbekistana in to po zares fantastičnih cenah. Zakaj je ta povezava zanimiva za nas? Zato, ker so do mesta v Združenih Arabskih Emiratih na razpolago ugodni direktni leti z Dunaja (in tudi Beograda ter Budimpešte). Najugodnejšo povratno povezavo z Dunaja do Samarkanda (drugega največjega mesta v Uzbekistanu) smo našli že za 242€! V ceni je vključena mala ročna prtljaga (nahrbtniček), lahko pa se doplača za ročno prtljago (mali kovček) ali oddano prtljago (večji kovček).

Možna je tudi kombinacija počitnic v ZAE in Uzbekistanu. V Abu Dhabiju lahko ostanete le nekaj ur, oziroma slab dan ali pa več dni, čisto odvisno od vaših želja. Tveganje je v primeru nakupa malce večje, kot ponavadi, kajti tu gre za nakup dveh različnih povratnih povezav. Možnosti je ogromno, datume pa lahko poiščete kar sami v iskalniku SkyScanner (ločeno npr. Dunaj – Abu Dhabi in Abu Dhabi – Samarkand). Spodaj vam ponujamo nekaj kombinacij, kjer kak dan ostanete na Arabskem polotoku.

Na voljo so tudi podobne povezave iz Beograda ali Budimpešte. Cene in povezave lahko prevernite v iskalniku SkyScanner oziroma v fleksibilnem iskalniku na strani prevoznika. Če bi želeli hitrejše povezave do Uzbekistana z enim prestopom, so le te na voljo po dražjih cenah z drugimi prevozniki.


Samarkand v prevodu pomeni “Kamnita trdnjava” ali “Kamnito mesto” in je eno izmed najstarejših mest na svetu ter najbolj znano mesto sodobnega Uzbekistana. Je tudi drugo največje mesto v državi in je glavno mesto istoimenske regije v jugozahodnem delu Uzbekistana. Z okolico ima približno 700.000 prebivalcev ter svojo univerzo. Mesto leži v dolini reke Zerafshan in zato razpolaga z bogatimi naravnimi viri, predvsem vodo ter ima tudi ključno lokacijo na trgovskih poteh v Srednji Aziji. Reka Zerafshan je zelo vodnata, saj jo napaja sneg iz gora na jugu in vzhodu, izliva pa se v Amu Darjo. Vladarji v Samarkandu so zgradili zapleteno omrežje namakalnih kanalov in tako zagotovili vir za razvoj kmetijstva.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo, temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Pri ponudbah gre za nepovezano kombinacijo letov nizkocenovnih letalskih prevoznikov, ki je namenjena le izkušenim popotnikom, ki poznajo in so sposobni prevzeti tveganje za morebitne spremembe ali odpovedi letov.

Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. Uzbekistan je trenutno odprt za turizem in brez vstopnih omejitev! Trenutni vstopni pogoji so objavljeni TUKAJ (cepljeni za Covid-19) ali TUKAJ (necepljeni).

Primeri ločenih povratnih kart*: 

✈️ Dunaj – Abu Dhabi – Samarkand (22.1.2023 – 16.2.2023) – 246€ 

Dunaj – Abu Dhabi (22.1.2023 – 16.2.2023) – 129€ (direktni let)

Abu Dhabi – Samarkand (24.1.2023 – 14.2.2023) – 117€ (direktni let)

✈️ Dunaj – Abu Dhabi – Samarkand (17.2.2023 – 6.2.2023) – 242€ 

Dunaj – Abu Dhabi (2.2.2023 – 26.2.2023) – 161€ (direktni let)

Abu Dhabi – Samarkand (4.2.2023 – 25.92.2023) – 81€ (direktni let)

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Namestitve z možnostjo brezplačne odpovedi si lahko poiščete na strani Booking ali pa nam pošljite povpraševanjeLahko spreminjate kraj, datum, število oseb, dodaste zajtrk itd.

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan (teden) gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo.

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe Wizz Air (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala). V primeru dražjih kart od dvajsetih evrov v eno smer: če potujeta dva ali pa bi z Wizz Air letel večkrat, se ti za 30€ splača včlaniti v njihov klub (WIZZ Discount Club), kjer dobiš popust do 10€ za vsak let (za 2 osebi s povratnim letom privarčuješ lahko torej 40€ in si že 10€ za boljšem, z več leti pa se ta možnost splača še bolj).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Preberite še:

(klik na članek)

Uzbekistan – tradicionalna, atraktivna in poceni destinacija

Potovalne informacije:

VIZA ni/je potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (ugodni prevozi, na voljo koda 5€ ob prvi rezervaciji)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos pdatkov po svetu že od 0,01€/MB)

Prejšnje akcije (klikni za razširitev):

Brez starejših akcij

[/toggle]