To so datumi, ko se v Sloveniji odprejo kampi, hoteli, bazeni, …

by

Znani so nekateri okvirni datumi, ko naj bi se pri nas ponovno začele zaganjati nekatere turistične dejavnosti. Vse bo seveda odvisno od situacije s Covid-19. Terase gostinskih lokalov so se že odprle v ponedeljek 4. maja, že 12. maja pa naj bi se lahko odprli tudi gostinski lokali ter restavracije. Enak datum velja za manjše nastavitvene objekte (do 30 sob), spet bo zagnan javni prevoz, lahko pa se bodo odprli naravni parki ter razne rekreativne in adrenalinske naprave.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je povedal, da bi prihodnji teden vrata lahko odprli manjši ponudniki turističnih nastanitev, standarde njihovega obratovanja pa bo določila ožja delovna skupina, ki bo prvič sestankovala v tem tednu. Sprva bi se torej odprli objekti, ki imajo do 30 sob, večji hoteli pa bi lahko obratovali od 1. junija naprej. Glede odprtja kampov naj bi bil sprva predlagani datum 12. maj, a po novih podatkih se bodo odprli šele 1. junija. Kdaj bi lahko odprli kopališča? Po mnenju Zajca pred 1. julijem to ne bo mogoče.

Vse novice povezane s turizmom pri nas in v tujini si lahko preberete TUKAJ.

Med drugim tudi:
– 7.5.2020: V ponedeljek znova zagon javnega prometa
– 7.5.2020: V lokalu lahko odslej za isto mizo sedijo tudi osebe iz različnih gospodinjstev
– 6.5.2020: Kampi bodo odprti šele od 1. junija naprej

Večjih dogodkov, festivalov in prireditev v letošnjem letu pri nas ne bomo smeli imeti! Napovedane datume si lahko pogledate v spodnji tabeli, vsaj za nekaj tipov storitve oz. nastanitev pa lahko že zdaj zapišemo, da se bodo zamaknili v prihodnost.


Že v naslednjem tedni se bodo odprli manjši prenočitveni objekti, lahko bomo tudi kampirali, s 1. junijem pa naj bi se odprli večji hoteli