Manchester za norih 18€ iz bližnjega Celovca!

by

Direktni let + 7 nočitev z zajtrkom že za 234€!

Iz bližnjega Celovca lahko jeseni poletite do Manchestra! In to že za super 18€ naprej, kolikor stane povratna vozovnica do mesta, ki premore kar dva nogometna velikana. V ceno je vključena mala ročna prtljaga po pravilih prevoznika, možno pa je doplačilo za ročno prtljago do 10 kilogramov in oddano prtljago. Pripravili smo vam tudi povezave do namestitev ter najema avtomobila (več spodaj). Za povratni let ter 7 nočitev z zajtrkom bi tako v januarju odšteli le 234€, seveda z možnostjo brezplačne odpovedi (ob odhodu dveh oseb, z Genius popustom – sicer malenkost več). Top cene povratnih letalskih kart najdemo tudi čez zimske šolske počitnice (27€ in 37€).

Velika Britanija je odprta brez vseh omejitev za vstop, seveda pa morate imeti potni list (osebna izkaznica ni dovolj). Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ. Uredimo vam lahko tudi karte za nogometne tekme!

Primeri letalski kart*:

Celovec – Manchester (14.1.2023 – 21.1.2023) – 18€

Celovec – Manchester (21.1.2023 – 28.1.2023) – 18€

Celovec – Manchester (28.1.2023 – 4.2.2023) – 27€

Celovec – Manchester (4.2.2023 – 11.2.2023) – 37€

Celovec – Manchester (11.2.2023 – 18.2.2023) – 37€

Celovec – Manchester (11.3.2023 – 18.3.2023) – 37€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo. Najnižje cene so največkrat še vedno dostopne na druge datume. Spreminjate jih v iskalniku SkyScanner. Direktni leti na Irsko so iz Benetk na voljo skoraj vsak dan.

Primer nastanitve z vključenim zajtrkom in možnostjo brezplačne odpovedi za izbrani termin (14.1.2023 – 21.1.2023)**:

Luther King House** – 216€ (431€ za dve osebi z Genius popustom, sicer 479€)

Ostale proste nastanitve za izbrani termin (14.1.2023 – 21.1.2023) najdete TUKAJ. Za nastanitve z zajtrkom obkljukajte “zajtrk vključen”. Izbirate lahko med različnimi kraji, spreminjate število oseb, datum itd.

Za raziskovanje priporočamo še najem avtomobila – pri ponudniku Billiger-Mietwagen (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini).

LETALIŠČE CELOVEC

Letališče v Celovcu je zaradi bližine zelo zanimivo za popotnike iz Slovenije. Iz Kranja smo tam že v uri in 11 minut (čez Ljubelj, brez plačila za avstrijsko vinjeto), 17 minut več porabimo iz centra naše prestolnice, iz Maribora smo na letališču v slabih dveh urah (čez Gradec ali čez Dravograd), iz Celja pa v dobrih dveh urah.


Letališče Celovec (nemško: Flughafen Klagenfurt) je glavno mednarodno letališče v bližini Celovca, šestega največjega mesta v Avstriji. Nahaja se v okrožju Annabichl, 2,8 kilometrov severovzhodno od središča mesta. S prevoznikom Ryanair najdemo zelo ugodne povratne povezave do Anglije (London Stansted, Manchester), Irske (Dublin), Belgije (Bruselj Charleroi) ter Španije (Alicante, Palma de Mallorca).

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo.

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe Ryanair (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potopisi:

(klik na članek za razširitev):

Ideje za podaljšan vikend – Dublin, Irska

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna (več TUKAJ)

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (najbolj razširjeni kombi prevozi iz cele Slovenije, 5€ popusta, v slovenščini)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
HOTELSCOMBINED (primerjava cen različnih agencij, v slovenščini)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini, 15€ popusta)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELSCLUB (rezervacija hostlov, v nemščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)