Svetovno prvenstvo v košarki 2014

by

V ponedeljek, 3.2.2014, so bile izžrebane skupine za Svetovno prvenstvo v košarki leta 2014 v Španiji, na katerem bo sodelovala tudi Slovenija. Ker verjamemo, da bi marsikateri od vas želel to tekmovanje spremljati tudi v živo, vam bomo predstavili najugodnejše možnosti, kako si ogledati to prvenstvo, s poudarkom na tekmah slovenske reprezentance.

Skupine (podroben razpored z vsemi datumi je v prilogi na koncu članka):

Skupina A (Granada): Španija, Egipt, Iran, Srbija, Brazilija, Francija
Skupina B (Bilbao): Argentina, Senegal, Filipini, Hrvaška, Portoriko, Grčija
Skupina C (Sevilla): ZDA, Finska, Nova Zelandija, Ukrajina, Dominikanska republika, Turčija
Skupina D (Gran Canaria): Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Mehika, Avstralija

Slovenija bo prvi del igrala od 30.8.2014 – 4.9.2014 na otoku Gran Canaria. V Izločilne boje se uvrstijo 4 najboljše ekipe iz vsake skupine. Slovenska skupina se bo v njih križala s skupino D.

Drugi del bo Slovenija (če se bo seveda uvrstila tja, kar pa ob tekmecih ne bi smel biti prevelik problem) igrala v Barceloni od 6.9.2014 naprej, od tu naprej so tekme na izpadanje. Finale bo v Madridu 14.9.2014.

 

Gran Canaria:

Trenutno za čas igranja slovenske reprezentance na otoku Gran Canaria ni na voljo posebno ugodnih ponudb za lete iz bližnjih letališč, zato priporočamo, da se počaka na ponudbe posebnih čarterskih letov iz Ljubljane, namenjenih posebej za navijače. Druga možnost je rezervacija paketnih ponudb turističnih agencij. Za tiste, ki raje potujete v lastni režiji pa pregled rednih linij do letališča Las Palmas (koda LPA) na otoku Grand Canaria:

letalska družba odhodno letališče okvirna cena povratne vozovnice
Norwegian München 280,00 €
Rynair Bergamo 250,00 €
TuiFLy, Condor München 400,00 €
Vueling Benetke (prestop v Barceloni) 300,00 €
Niki Salzburg, Dunaj 500,00 €

Kot vidite so cene trenutno kar zasoljene. Pregledali smo tudi več možnosti s prestopanji v Bruslju, Londonu, …, a nekih dobrih kombinacij za ugodno ceno na žalost nismo našli. V kolikor imate več sreče nam to prosim sporočite spodaj v komentarjih. Če se bodo v naslednjih mesecih kaj spustile vas bomo o tem obvestili v tem prispevku.

Bilbao:

  • Vueling: Benetke – Bilbao od 95€ naprej (povratna) v trenutni AKCIJI
  • Volotea: Benetke – Bilbao od 100€ naprej (povratna)

Barcelona

Po našem mnenju je najzanimivejša možnost obisk Barcelone za za Slovenijo verjetno odločilni tekmi v osmini- in četrtfinalu. Prva tekma bo potekala v soboto ali nedeljo 6. oz. 7. 9, četrtfinale pa v torek, 9.9.2014. Polfinale bo v četrtek, 11.9.2014. Za prevoz do Barcelone priporočamo naslednje variante:

  • Vueling iz Benetk, Zagreba, Dunaja, Bologne in Splita v trenutni AKCIJI že za manj kot 100€ (povratna).
  • Ryanair: Benetke/Treviso-Barcelona (El Prat) od 70€ naprej (povratna)

Do Barcelone je seveda možno priti tudi z avtom, pot iz Ljubljane je dolga okoli 1500 km in traja okoli 13h čiste vožnje. Priporočamo postanek na poti na Azurni obali med Monte Carlom in Cannesom ali pa med mestoma Sete in Agde zahodno od Provanse.

Gran Canaria + Barcelona

Zanima in cenovno ugodna možnost je tudi kombiniranje Gran Canarie in Barcelone. Povratek iz Gran Canarie do Barcelone in nato na prej do bližnjih letališč je namreč ugodnejši kot direktni povratek, tako da bi lahko to kombinacijo preko družbe Ryanair dobili že za 173€. Primer:

berGC65e gcBAR barcBERG

Do letališč v bližini se lahko ugodno peljete z družbo GoOpti. Ugodne nočitve na prvenstvu lahko z 10% popustom rezervirate preko spletne strani Hotels.com, oz. preko agencij Expedia in Booking.com, za hostle priporočamo spletno stran Hostelworld ali pa si najamete privatne sobe preko storitev AirBnB (s popustom v višini 19€).Za najem vozila priporočamo po naših izkušnjah najugodnejšo agencijo Billiger-Mietwagen

Članek bomo v naslednjih dneh dopolnili še z dodatnimi nasveti o ugodnih nočitvah, najemih vozil, ogledih,…

Vsi logotipi in slike so last FIBA.sporedWC1
sporedWC2