Naj se s koncem poletja ne končajo tudi potovanja

by

Poletje se tako meteorološko kot tudi koledarsko izteka. Naj se z njim ne konča tudi vaša želja po potovanjih! Jesenski meseci so lahko zaradi nižjih, a še vedno prijaznih temperatur celo prijetnejši za raziskovanje bližnjih in daljnih destinacij. Gruče turistov so zapustile obljudene destinacije in gneča ne bo več ovirala nemotenega pohajkovanja po mestih. Če iščete nasvet za vikend pobeg ali načrtujete celotedenski oddih v času krompirjevih počitnic, vas Nomagovi avtobusi InterCity brezskrbno, varno in ugodno popeljejo v bližnja mesta. V nadaljevanju predstavljamo nekaj namigov za izlete v mesta, ki so ravno prav oddaljena za nekajdnevni pobeg.

Preverite vozni red Nomago InterCity

 

Zagreb

Ko nekdo omeni izlet na Hrvaško, običajno pomislimo na neskončne plaže s kristalno čistim morjem, namakanje v Istri, križarjenje med otoki ali popoln odklop nekje v Dalmaciji. Zakaj ne bi tokrat za spremembo obiskali prestolnice? Številni zagrebški parki, ki se raztezajo med mestnim središčem in obrobji, so si že nadeli jesenske barve in so v tem letnem času zares očarljivi. Poleg tega Zagreb ponuja številne muzeje, ki zadovoljijo najrazličnejše okuse. V primeru slabega vremena tako priporočamo obisk Muzeja propadlih razmerij, Muzeja iluzij ali Muzeja 80ih let prejšnjega stoletja. Za enosmerno pot iz Ljubljane do Zagreba z Nomago InterCityjem boste odšteli le 8,99 €.

Preverite vozni red Nomago InterCity

 

Dunaj

Prijetno jesensko vreme izkoristite za nastavljanje sončnim žarkom na eni izmed številnih teras, ki pripadajo dunajskim barom, hotelom ali restavracijam in nudijo edinstvene razglede na mesto. Priporočamo obisk SKY bara, kavarne in restavracije, kjer lahko okusite moderne avstrijske jedi ali pa si privoščite koktejl iz ponudbe, ki se razprostira na kar dvajsetih straneh. V vsakem primeru boste uživali v čudovitem razgledu na mesto in stolnico sv. Štefana.

Preverite vozni red Nomago InterCity

Priporočamo tudi obisk zabaviščnega parka Prater. Vstop v park je brezplačen, plačljive pa so vožnje na posameznih atrakcijah. Sprehodite se skozi park, si oglejte vse atrakcije, zberite pogum in si privoščite dozo adrenalina. Še posebno zanimiv bo obisk 31. oktobra, ko si bo Prater nadel strašljivo podobo v slogu noči čarovnic ter ponudil parado mask, tekmovanje za najboljši kostum, tematsko zabavo, animacije za otroke in projekcijo srhljivih filmov. Izkoristite podaljšani vikend in se z avtobusom Nomago InterCity odpravite na Dunaj. Iz Maribora že za 18 €, iz Ljubljane pa za 20 €.

 

München

BMW-svet, muzej in proizvodnja v Münchnu so pravi raj za vse ljubitelje te blagovne znamke in avtomobilizma nasploh. V arhitekturno dovršenih stavbah so na več kot 5000 kvadratnih metrih predstavljeni zgodovina, razvoj in misija podjetja. Več kot 125 modelov avtomobilov in motorjev, ogled proizvodnje ter animacija otrok so popoln recept za preživljanje prostega časa ob deževnem jesenskem vremenu.

Zadnjih deset dni septembra in prvi teden oktobra pa se v Münchnu odvija slavni Oktoberfest. Vsak ljubitelj piva in dobre zabave bi si moral obisk tega festivala privoščiti vsaj enkrat v življenju. Cena vrčka piva na Oktoberfestu se giblje med 10 in 11 €, Nomago InterCity avtobus pa vas iz Ljubljane v München odpelje že za ceno dveh (19,99 €). Najboljše pri tem pa je, da vas avtobus odloži na glavni avtobusni postaji, ki je od dogajanja oddaljena le 10 minut hoje. Tako se izognete iskanju prostega parkirnega mesta, kar je v času festivala praktično misija nemogoče.

Preverite vozni red Nomago InterCity

 

Nomago InterCity vas na izbrano destinacijo odpelje varno, zanesljivo in udobno. Na avtobusih je brezplačna Wi-Fi povezava, izbirate lahko med tremi kategorijami sedežev, prav vsi pa so opremljeni z električnimi in USB vtičnicami. Več destinacij, cene in urnike odhodov Nomago InterCity si oglejte na spletni strani.