Otvoritev smučarske sezone

by

Za varno smuko poskrbimo najprej sami

Otvoritev smučarske sezone je pred vrati in smučišča, tako doma kot v tujini, bodo polna zagnanih smučarjev in deskarjev. Na prvem mestu mora biti varnost, šele nato užitek.

Tako kot Maji, ki se je z družino odpravila na smučanje v Avstrijo. Samo trenutek nepazljivosti na progi, majhna ledena plošča in padec. Smučarska pravljica, ki se ne bi smela tako končati, jo je stala nekaj več kot 500 evrov. Če bi potrebovala operacijo, tokrat jo je odnesla le z mavcem, bi za njo morala odšteti še 10.000 evrov.

Ampak, to je Maja, nam odličnim smučarjem se kaj takega ne more zgoditi. Pa je to res? Dopustniško razigrana brezskrbnost, adrenalin in želja po najboljšem zavoju po beli strmini pogosto odrinejo našo zbranost na rob – in nesreča nas lahko zelo hitro doleti. Majo je. Vendar je kljub vsemu imela nekaj sreče v vsej nesreči – pred dopustom je ravnala premišljeno in sklenila zavarovanje za tujino pri Vzajemni, ki je krila stroške njenega zdravljenja.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja na smučiščih v tujini ni dovolj. Reševanje na smučiščih v drugih državah običajno ne sodi med pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Vzajemnino Zavarovanje za tujino presega obseg storitev, kritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki ga uveljavljamo z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Predstavlja dodatno varnost in 24-urno pomoč v slovenskem jeziku v primeru zdravstvenih težav v tujini. Lahko se uveljavlja pri večjem številu izvajalcev kot evropska kartica, in sicer tako v javnih ustanovah kot pri zasebnih izvajalcih, vemo pa, da so v turističnih mestih pogosto na voljo le zasebni izvajalci zdravstvenih storitev.

Zavarovanje lahko sklenejo posamezniki, družine ali skupine – za en ali več dni, vse do enega leta. Vse potrebne informacije lahko popotniki dobijo na spletni strani www.vzajemna.si, brezplačni telefonski številki 080 20 60 oziroma pri svetovalcih Vzajemne in skupaj bodo izbrali najprimernejše zavarovanje.