Singapurski butični hotel Naumi Liora – cenovno dostopna in slikovita namestitev na odlični lokaciji

by

Singapur je v zadnjih letih postal več kot le destinacija za kratek “stopover”, kjer bi popotnik hitro odkljukal svoje “must see & do” točke. Z vibrantno in kontrastno arhitekturo, kjer se tradicija meša z modernim, odlično ponudbo hrane za vse okuse in žepe, pestro ponudbo trgovin in trgovinic ter slikovitimi soseskami, kjer se azijske kulture kot slikarjeva paleta barv zlivajo v nove odtenke, mesto nikogar ne pusti ravnodušnega. Če k temu prištejemo še ohranjene otoke narave, kjer se deževni gozd začenja praktično na dvorišču modernih stavb in kjer se lahko popotnik spočije v enem zanimivejših botaničnih ali živalskih vrtov na svetu, imamo dobitno kombinacijo. Žal pa vse za svojo ceno in tako je Singapur še vedno ena dražjih svetovnih metropol. Iskanje dostopne in udobne namestitve na odlični lokaciji je pa že pravi izziv.

Naumi Liora je bil pri obiskovalcih smarttravelasia.com leta 2014 izbran za 5. najboljši butični hotel v Aziji.  Naveden je tudi kot prvi med “Top 10 good-value hotels in SIngapore” v The Guardianu

Lokacija:

Za prikaz hotela na Google Maps kliknite TUKAJ.

Pročelje hotela

Pročelje hotela

Dobra lokacija je v velikih mestih nepogrešljiv dejavnik pri iskanju namestitve. Žal je to velikokrat nezdružljivo z dobrim razmerjem med kvaliteto in ceno. Naumi Liora leži v živahnem singapurskem Chinatownu, na zgodovinski in očarljivi Keong Saik Road. Obkrožen je s kolonialnimi stavbami, številnimi kavarnami, bari in restavracijami ter “hawker centri”, za Singapur, Hongkong in dele Malezije značilnimi področji številnih poceni stojnic s hrano, na sredini katerih so navadno mize. Izbor cenovno dostopne hrane je raznovrsten, številni so odprti tudi 24h. Najbližji hotelu je znameniti Maxwell Road Hawker Centre.
Za transport v velikih mestih je nepogrešljiva podzemna železnica in Naumi Liora leži v neposredni bližini dveh postaj podzemne železnice (Outram Park in Chinatown), s katerih se lahko s tremi različnimi linijami odpeljete do številnih znamenitosti. Seveda potem ko že raziščete živahen Chinatown in ožji center ob Marina Bayu, ki je od hotela oddaljen le 15 minut hoje. Podzemna železnica nudi tudi neposredno povezavo do letališča.

Notranjost hotela:

Hotel je razmeroma nov, odprt oktobra 2012. Umeščen je v kolonialno zgradbo iz leta 1925 in je urejen v skladu s konceptom združevanja tradicionalnega z modernim, zasnoval ga je ustanovitelj znamenite singapurske oblikovalske družbe URBNarc.

Sobe:

V hotelu je 79 klimatiziranih sob, razdeljenih v tri razrede in razporejenih v treh nadstropjih. Vsaka soba je unikatna, drugačne velikosti, moderno urejena z ohranjenimi tradicionalnimi elementi kolonialne stavbe in tlakovana s parketom. V vsaki sobi je sef, hladilnik, LCD TV in kuhalnik za čaj, omogočen je tudi brezplačen dostop do hitrega in zanesljivega wi-fi omrežja. Vsak gost prejme na dan tudi majhno steklenico vode. Po naših izkušnjah sta čiščenje in priprava sob odlična. V vsaki sobi je tudi za Singapur značilna majhna kopalnica s paketom za osebno higieno. Postelje so dovolj velike in zelo udobne.

Liora Quaint at Naumi Liora Hotel

Liora Quaint

Najcenejše in najštevilčnejše sobe so Liora Quaint, v eni od teh smo bili nameščeni tudi mi. Velike so od 16 do za Singapur prav spodobnih 25m2, nameščene v zgornjem, mansardnem nadstropju. Zaradi zaščitene zgodovinske stavbe, v kateri se hotel nahaja, ni bila možna izdelava strešnih oken, tako da so te sobe brez oken in dnevne svetlobe, kar nas pa ni motilo, saj smo dan izkoristili za odkrivanje čarov Singapurja. Sobe so izredno tihe in odlično zvočno izolirane, tako da je dober spanec zagotovljen.

Liora Heritage

Liora Heritage

Nekoliko večje (od 20 do 28m2) so Liora Heritage sobe, ki so eno- ali dvoposteljne. Sobe so opremljene z okni in nekatere tudi francoskimi okni z ograjo. Sobe so dodatno opremljene z Nespresso aparati za kavo in računalniškimi mizami z vsemi priključki.

Naumi Liora Porch Panorama

Liora Porch

Najprostornejše so Liora Porch sobe (od 25 do razkošnih 60m2). Vsaka soba ima tudi privatno teraso s pogledom na manjši Duxton Plain Park.

Storitve in koristne podrobnosti:

V hotelu je 24-urna recepcija, v avli so v “Nibbles snack baru” gostu 24 ur na voljo brezplačni prigrizki od keksov do sladoleda ter brezplačni kava, čaj in vroča čokolada. Za vse fitnes navdušence je 24 ur na dan na voljo tudi manjši, a moderno opremljen fitnes.

Avla z recepcijo in brezplačnimi prigrizki

Avla z recepcijo in brezplačnimi prigrizki

Seveda pa da pravo dušo hotelu osebje ali v Naumi Liori imenovani Aides. Gostu so na voljo kadarkoli za vsa vprašanja, informacije in pomoč. Resnično so prijazni in ustrežljivi, gost dejansko dobi občutek, da ni nikomur vseeno, kako se v “njihovem” hotelu počutiš. Več o njihovi filozofiji gostoljubnosti si lahko preberete TUKAJ.

Neposredno ob hotelu sta v isti stavbi tudi majhna kavarna s hrano Keong Saik Snacks ali The Study in zanimiv bar The Library.

Ob rezervaciji lahko gost izbere samo nočitev ali pa nočitev z zajtrkom. Ker hotel nima svoje restavracije, vam z zajtrkom postrežejo v bližnjem baru The Study, le nekaj korakov od hotela. Z zajtrkom zaključijo točno ob 10h in ker smo prišli zgolj 15 minut prej, smo moraliFrench-Style Windows at Naumi Liora zelo pohiteti. Bar namreč od 10h do 11h zaprejo, da ga pripravijo za kosila (ki so na voljo vsem, ne le gostom hotela). Zajtrk naj bi bil sicer raznovrsten, vendar je bila hrana ob našem prihodu že precej postana, pa tudi izbira precej pičla. Tako po lastni izkušnji svetujemo, da rezervirate sobo brez zajtrka, sploh če je razlika v ceni velika, na zajtrk pa se odpravite v eno od bližnjih kavarn ali hawker centrov. Morda pa bi bilo drugače, če bi na zajtrk prišli bolj zgodaj.

Cena:

Hotel je srednjega cenovnega razreda glede na cene ostalih nočitev v Singapurju in je primeren predvsem za vse, ki so za nekaj udobja pripravljeni plačati malo več. Po našem mnenju gre za zelo dobro razmerje med kvaliteto in ceno, sploh glede na lokacijo, notranjo opremo in prijaznost ter ustrežljivost osebja. Tako boste s hotelom zadovoljni vsi, ki ste za navedeno udobje pripravljeni plačati nekaj več.

Nočitve v hotelu lahko rezervirate preko spletnih strani Hotels.com (z 10% popustom!)Expedia ali Booking.com. Vsekakor pa pred nakupom preverite cene in posebne ponudbe tudi na domači strani hotela. Ob primerjavi cen bodite tudi pozorni, če te že vključujejo 10% pribitek za storitve in 7% davek.

Trenutno je na domači strani hotela na voljo paket Room for More, v ceno katerega je za skupine odraslih ali družine z do dvemi otroki do 12 let vključeno dodatno ležišče, zajtrk in enkraten prevoz s taksijem od hotela do poljubne atrakcije v Singapurju, če so bile vstopnice za atrakcijo kupljene na recepciji hotela. Po naši oceni je to uporabno predvsem za obisk živalskega vrta ali “River Safarija”, do katerih ni dostopa z metrojem.

Naumi Liora video:

 

V hotelu smo prebivali brezplačno na povabilo hotela, vendar je zgornji zapis naše neodvisno mnenje, na katerega ni nihče vplival.

 

Galerija: