Direktno k Božičku: v Rovaniemi že za 173€!

by

Let na Laponsko iz Milana + 7 nočitev že za 530€!

Ste za obisk Finske? Na severu se lahko podate na lov za auroro (severnim sijem), obiščete božičkovo vas, se peljete z motornimi sankami ali pa s pasjo oziroma jelenjo vprego … Nekaj aktivnosti smo zbrali tukaj. Sedaj se lahko v mesto Rovaniemi odpravite kar direktno iz Milana in to po zares super cenah s prevoznikom easyJet, že od 173€ naprej. V osnovni ceni je vključena mala ročna prtljaga, doplačate pa lahko za večjo ročno ter oddano prtljago. Finska je tradicionalno draga, smo pa za vas poiskali zares ugodno(a) prenočišče(a), 7x lahko prespite že za 357€ (ob odhodu dveh oseb z možnostjo brezplačne odpovedi). Arktično doživetje je torej na voljo že za 530€!

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. Na Finskem so bile odpravljene omejitve potovanj zaradi COVID-19. Potnikom ni treba predložiti dokazila o cepljenju, preboleli bolezni zaradi COVID-19 ali negativnem rezultatu testa. Celotni pogoji so na voijo TUKAJ.

Leta 2019 je bil Rim 11. najbolj obiskano mesto na svetu z 10,1 milijona turistov, tretje najbolj obiskano mesto v Evropski uniji in najbolj priljubljena turistična destinacija v Italiji. Njegovo zgodovinsko središče je UNESCO uvrstil na seznam svetovne dediščine.

Primeri povratnih letalskih povezav*:

Milano – Rovaniemi (10.12.2022 – 17.12.2022) – 237€

Milano – Rovaniemi (13.12.2022 – 17.12.2022) – 318€

Milano – Rovaniemi (21.12.2022 – 28.12.2022) – 184€

Milano – Rovaniemi (24.12.2022 – 28.12.2022) – 381€

Milano – Rovaniemi (31.12.2022 – 4.1.2023) – 450€

Milano – Rovaniemi (4.1.2023 – 11.1.2023) – 173€

Milano – Rovaniemi (24.1.2023 – 28.1.2023) – 373€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo.

Primer nastanitve z možnostjo brezplačne odpovedi za izbrani termin (4.1.2023 – 11.1.2023)**:

Anchor’s Nest 357€ (714€ za dve osebi)

**cena namestitve se lahko ob zasedenosti sob ali spremembi cen ponudnikov namestitev dvigne

Ostale proste nastanitve z možnostjo brezplačne odpovedi za omenjen termin najdete TUKAJ. (v iskalniku lahko spreminjate kraj, datum, število oseb, dodate vključen zajtrk … ). Kontaktirajte nas na rezervacije@posvetu.si in morda uredimo še ugodnejše prenočitve.

Za raziskovanje priporočamo še najem avtomobila – pri ponudniku Billiger-Mietwagen (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini).

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo. Po enakih cenah so na voljo številni termini, tako tisti enotedenski, kot tudi tisti za dlje časa! Leti iz Trsta v Neapelj so predvideni kar 4x na teden, tako da je kombinacij ogromno!

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe easyJet (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:

GoOpti (najbolj razširjeni kombi prevozi iz cele Slovenije, 5€ popusta, v slovenščini)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

12.11.2019: Predbožični čas v Božičkovem mestu Rovaniemi: letalo + 3 nočitve že za 375€/osebo!

V predbožičnem terminu še vedno ugodno (kolikor je to za to destinacijo v takem terminu mogoče) v “Božičkovo deželo”! Povratne letalske karte + 3 nočitve v mestu Rovaniemi so na voljo že za 375€/osebo!

22.10.2019: Obiščite Božičkovo deželo!

Decembra skočite v “uradno Božičkovo mesto” Rovaniemi! Povratne letalske karte iz Budimpešte so na voljo že za 230€, skupaj s tremi nočitvami pa boste za zimski skok na Laponsko odšteli že samo 343€/osebo! Spodnja ponudba je narejena za termin decembra, zaradi priljubljenosti destinacije, pa z nakupom ne odlašajte, saj se lahko cene hitro dvignejo. Po novem letu (izven božične sezone) je na voljo več ugodnih letov in tudi prenočišč. Cene so na voljo do razprodaje prostih mest.

Primer za termin 14. – 17.12.2019:

Budimpešta – Rovaniemi 230€ 262€*

*Za povratek po isti ceni obstaja tudi krajša povezava, a je odhod že 17.12. zgodaj zjutraj (tako da od tega dne v tem primeru ne ostane nič, če pa odidete ob 21.55 pa je sicer potrebna nočitev v Helsinkih na letališču, je pa potovanje v tem primeru bolje izkoriščeno).

Primera nastanitve:

Hostel Cafe Koti 228€/2osebi (hostel v središču mesta, skupna ležišča)

Hotel Aakenus Economy Apartments Peura 292€/2osebi (privat soba, središče mesta)

Korvala’s Red Log Cabins 225€/2osebi (privat hiška, a cca 60km oddaljeno od Rovaniemi-ja)

Ostale proste nastanitve za omenjen termin najdete TUKAJ.