Tour de France: iz Benetk že za 39€

by

Navijajte za naše sijajne kolesarske ase na čelu s Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem …

Na Danskem se je pretekli vikend pričela največja kolesarska dirka na svetu – znameniti Tour de France. Od torka naprej bo dirka po večini potekala na francoskih tleh, za vas pa smo pripravili nekaj povratnih letalskih povezav do Pariza, Lyona in Marseilla, tako da si boste lahko po ugodnih cenah dirko ogledali kar v živo. Zaključek dirke bo 24. julija v Parizu, najcenejši povratni direktni let pa smo našli iz Benetk v Marseille (39€). Za raziskovanje priporočamo še najem avtomobila – pri ponudniku Billiger-Mietwagen (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini) ali pa če se boste poslužili javnega prevoza.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ. Na voljo so tudi paketi iz Ljubljane!

Etape letošnje Dirke po Franciji

Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. Potniki lahko vstopijo v Francijo brez karantene, če predložijo vse naslednje dokumente: 1) Evropski digitalni obrazec za lokalizacijo potnikov (potniki, ki prihajajo z letalom, ga morajo izpolniti pred vstopom v Francijo) in 2) Enega izmed naslednjih pogojev: *dokazilo o cepljenju za Covid-19, *dokazilo o okrevanju za Covid-19 ali *negativni hitri test (do 48 ur). Celotni pogoji so na voijo TUKAJ.

Primeri povratnih letalskih povezav*:

Ljubljana – Pariz (10.7.2022 – 18.7.2022) – 246€

Ljubljana – Pariz (10.7.2022 – 21.7.2022) – 221€

Ljubljana – Pariz (21.7.2022 – 27.7.2022) – 256€

Zagreb – Pariz (8.7.2022 – 20.7.2022) – 90€

Zagreb – Pariz (8.7.2022 – 26.7.2022) – 66€

Zagreb – Pariz (10.7.2022 – 21.7.2022) – 53€

Benetke Treviso – Pariz (19.7.2022 – 26.7.2022) – 71€

Benetke Marco Polo – Lyon (10.7.2022 – 15.7.2022) – 111€

Benetke Marco Polo – Marseille (10.7.2022 – 20.7.2022) – 39€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo.

Proste nastanitve z možnostjo brezplačne odpovedi za najdete TUKAJ (Pariz od 19. do 26.7.,v iskalniku lahko spreminjate kraj, datum, število oseb, dodate vključen zajtrk … )

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo. Po enakih cenah so na voljo številni termini, tako tisti enotedenski, kot tudi tisti za dlje časa! Leti iz Trsta v Neapelj so predvideni kar 4x na teden, tako da je kombinacij ogromno!

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:

GoOpti (najbolj razširjeni kombi prevozi iz cele Slovenije, 5€ popusta, v slovenščini)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

18.9.2020: Tour de France: Iz Benetk v Pariz za 87€

Navijajte za naše sijajne kolesarske ase na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem v Parizu na zaključku največje kolesarske dirke na svetu!

Prihodnjo nedeljo, 20. septembra, se bo na Elizejskih poljanah morda pisala zgodovina slovenskega športa. Obeti so več kot odlični, zato ne odlašajte z rezervacijami.

Potovanje je popolnoma prosto, ni omejitev z morebitnimi karantenami.

3-DNEVNI PAKET SOBOTA – PONEDELJEK OD 130€* (samostojno potovanje) EDIT: sedaj po malce višjih cenah

*cena velja za rezervacije prek povezav na spletne portale, po želji vam paket z manjšim stroškom storitve organiziramo tudi v naši turistični agenciji Po svetu – povpraševanje pošljite na rezervacije@posvetu.si, lahko pa preverite tudi možnost organiziranega enodnevnega izleta spodaj.

Termin: 19.-21. september

Letalo:

Ljubljana – Pariz 142€ (EDIT 352€)

Benetke – Pariz 64€ (EDIT 87€)

Nastanitev:

ibis Styles Paris Meteor Avenue d’Italie 33€/noč/osebo v dvoposteljni sobi, ZAJTRK VKLJUČEN

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

ENODNEVNI PAKET ZA 298€ (organizirano potovanje)

LJUBLJANA – PARIZ – Charles de Gaulle – LJUBLJANA

Posebno letalo iz Ljubljane
Odhod:  20. september 2020

Program:
Jutranji odhod iz Ljubljane ob 7.00. Prevoz z letališča Charles de Gaulle do središča romantičnega Pariza. Vožnja v ritmu najlepših francoskih šansonov do Mestnega otoka, kjer se je začela zgodovina Pariza. Čas za kosilo v Latinski četrti.

Edinstveni pariški joie de vivre – uživaški življenjski stil – na obrežjih reke Seine. Mimo številnih znamenitosti odhod proti Elizejskim poljanam – Aux Champs-Elysées, kjer bo vse pripravljeno za spektakularni zaključek Tour de Franca. Med obeliskom in slavolokom zmage se bo odločalo o zmagovalcu.

Zvečer prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

Cena vključuje

  • letalski prevoz s posebnim letalom
  • letališke in varnostne pristojbine

Cena je izračunana za minimalno 160 potnikov na letalu. Splošni pogoji in navodila so sestavni  del potovanja TA Palma.

Doplačila

  • avtobusni transfer letališče – središče mesta in nazaj, spremstvo in asistenca vodnika, organizacija potovanja 29€ (plačilo ob prijavi)
  • vozovnice za metro cca. 3€
  • posamezne vstopnine po želji  od 17€ naprej

Stare novice:

Letošnja kolesarska Dirka po Franciji bo izjemoma potekala konec avgusta in septembra.  Začela se bo 29. 8. na Azurni obali v Nici. Pričakujemo, da bosta veliko vlogo v tritedenskem boju za rumeno majico igrala tudi naša Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta nas lani navdušila s sijajnimi predstavami na španski Vuelti.

Letos lahko njiju in ostale slovenske kolesarje spodbujate na uvodu Toura v Nici, kjer bo začetek in cilj prvih dveh etap. Povratne letalske karte v terminu četrtek – torek, dirka se začne v soboto, vas bodo iz Benetk stale le 41€. Za pet nočitev v dvoposteljni sobi pa lahko odštejete samo 125€/osebo (primer spodaj).

Nica je sicer tudi odlično izhodišče za obisk ostalih mondenih mest na Azurni obali kot sta Cannes in Kneževina Monako, med mesti je na voljo tudi dobro organizirani javni prevoz.

Letalske karte (27.8.-1.9.):

Benetke – Nica 41€

Nastanitev:

Hotel Danemark 249€/dve osebi

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ