Z nekaj iznajdljivosti do poceni letov v zahodno Avstralijo

by

V prispevku VinS 26. aprila Kako ugodno do Avstralije (iz Benetk od 776€ naprej) je opisana možnost poceni leta na vzhod Avstralije. Z nekaj iznajdljivosti je možno poceni leteti tudi v Perth na zahodu Avstralije. Eden najlepših “road tripov” je prav gotovo potovanje od Darwina do Pertha ali obratno.

Najenostavnejša. vendar nekoliko dražja možnost je s trenutno akcijo Qatar Airways iz Benetk za 903€.

Nekoliko bolj zapletena, vendar bolj zabavna pa je možnost leta v Jakarto, prav tako iz Benetk s Qatar Airways že za 557€. Od tam lahko skočite na Bali s številnimi prevozniki, povratne karte se dobijo že za približno 80€ (za rezervacijo notranjih letov v Indoneziji je zelo uporabna stran posrednika TicketIndonesia, ki omogoča nakup vozovnic prek spleta; večina letalskih družb v Indoneziji namreč ne omogoča nakupa s tujimi kreditnimi karticami, izjema, kjer tovrsten nakup vedno deluje je zgolj AirAsia).

Z Balija lahko še isti dan (seveda pa se lahko odločite za poljubno dolg postanek) z AirAsia Indonesia letite v Perth. Najcenejše povratne karte z vključenimi 20kg prtljage stanejo 130€. Skupna cena je tako približno 770€.

Z nekaj iznajdljivosti je mogoče najti povezavo brez vmesnih nočitev, seveda pa si lahko pot popestrite s poljubno dolgim postankom v Indoneziji.

Navedene cene veljajo za jesenska potovanja (od septembra do začetka decembra), seveda pa se lahko kadarkoli spremenijo.