Abhazija

by

Ste že slišali za Abhazijo? Bi jo znali umestiti na zemljevidu sveta? Čestitke obema, ki sta pritrdilno odgovorila na vprašanji 😉 Z neudobnim nočnim vlakom sem se še pred zoro pripeljal iz Tbilisija v Zugdidi in zapravil še zadnje larije za taxi do mejnega prehoda.
Hmm, saj ga uradno sploh ni, ker Gruzijci države ne priznavajo in trdijo, da gre še vedno za njihovo ozemlje. No, vseeno sem se ustavil pred zapornico, v majhni čuvajnici zbudil uniformiranega moža (mislim, da je bil vojak) in mu pokazal abhazijsko dovoljenje za vstop v nepriznano državo (priznali so jo Rusija, Venezuela, Nikaragva, Nauru, Južna Osetija, Gorski Karabah, Transnistrija in tisto kar je bilo včasih Zahodna/Španska Sahara – sedaj se menda imenuje Demokratična arabska republika Sahara; Tuvalu in Vanuatu sta svoji priznanji umaknila).

Kolikor sem ga razumel, mi je rekel naj počakam, da je še prezgodaj. In sem čakal. Eno uro, pa še eno…in sta se mi pri čakanju pridružili še Poljakinja in Španka… in po skoraj treh urah novim dogodivščinam naproti.

Nadaljevanje potopisa si preberite TUKAJ.

Gostujoči potopis je v celoti objavljen na spletni strani foto-potepanja.blogspot.com (Marko Petrič).

V kolikor bi tudi vi radi predstavili svoj potopis nas kontaktirajte na info@posvetu.si. Več v spodnji povezavi.

Bi širni Sloveniji predstavili svoj potopis? Sedaj imate priložnost!