Eksotična Afrika: Burundi že za 426€

by

Super povezava z Dunaja z Brussels Airlines!

Burundi je mala celinska država v Vzhodni Afriki. Na severu meji na Ruando, na vzhodu in jugu na Tanzanijo ter na zahodu na Demokratično republiko Kongo. Glavno mesto je Gitega. S prevoznikom Brussels Airlines smo z Dunaja poiskali nadvse ugodne povratne povezave z le enim prestopom v eno smer in dvema v drugo – že od fenomenalnih 426€ do Bujumbure. Prej se je to mesto imenovalo Usumbura in je gospodarska prestolnica, največje mesto in glavno pristanišče Burundija. Pošilja večino glavnega izvoza države, kavo, pa tudi bombaž in kositrno rudo. Burundi je zagotovo netipična destinacija in destinacija za prave in pogumne popotnike. Zaradi varnosti velja prebrati spodnje opozorilo.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba leta ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Vse o vstopnih pogojih si preberite TUKAJ. Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. Varnost potovanj: obstajajo določeni varnostni zadržki. Odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov. Vstop v Burundi: Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Burundi. Potni list mora biti veljaven najmanj za čas potovanja. Konzularna pomoč: Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije. Splošna opozorila: stopnja pouličnega kriminala je visoka. Svetujemo previdnost ter odsvetujemo sprehode po ulicah v večernih urah. Za vožnjo po Burundiju potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje. To zadostuje za prvih šest mesecev, nato je potrebno pridobiti burundijsko vozniško dovoljenje.

Primeri povratnih povezav*:

Dunaj – Bujumbura (27.9.2023 – 11.10.2023) – 426€

Dunaj – Bujumbura (27.9.2023 – 18.10.2023) – 427€

Dunaj – Bujumbura (4.10.2023 – 18.10.2023) – 428€

Dunaj – Bujumbura (11.10.2023 – 25.10.2023) – 428€

*Cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo.

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo.

Letalske karte si kupite direktno na spletni strani letalske družbe, v kolikor želite najnižjo ceno pa so na voljo tuje spletne agencije (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potovalne informacije:

VIZA je potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (ugodni prevozi, na voljo koda 5€ ob prvi rezervaciji)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)