Poteklo: error fare!! Z Adrio Airways z okoliških letališč na Kitajsko za samo 178€ (povratek v Ljubljano)!!!

by

2.april 2016: Kot ste opazili, je v spodnjem primeru šlo “malo za šalo, malo zares”. Karte za Lanzhou so sicer bile dejansko na voljo, ampak zaradi napake v sistemu vam za spodnjo ceno ne pripada prevoz do Kitajske, pač pa le do zagrebške avtobusne postaje (ki je prevzela prejšnjo IATA oznako letališča – ZGC). Napaka se v sistemu sicer pojavlja že nekaj časa, s strani Po Svetu pa smo že pred časom obvestili kolege z Adrie Airways, naj (v kolikor je v njihovi moči) popravijo napako.

1.april 2016: Novo!! Adria Airways po prodaji nemškemu finančnemu skladu doživlja velike premike! Po informacijah na letalskem portalu Sierra5 za svoje lete namerava najeti letalo Airbus A340! V prodaji so tudi že vozovnice za direktne lete v kitajsko mesto Lanzhou z vseh letališč v Adrijini ponudbi, edini postanek pa je v Ljubljani! Ob povratku nazaj ni treba nadaljevati potovanja na Dunaj ali München, enostavno izstopite v Ljubljani. Lanzhou je glavno mesto province Gansu s skoraj 4 milioni prebivalcev in je odlično izhodišče za obisk bližnjega Tibeta in stare prestolnice X’ian, z ugodnimi notranjimi leti pa lahko obiščete tudi druge predele Kitajske.

Vozovnice so na voljo po ceni samo 178€, ker pa gre za error fare, direktnih letov iz Ljubljane ni možno rezervirati. Nakup kart je možen do razprodaje prostih mest.

Primer:

Dunaj – Ljubljana – Lanzhou 178€

München – Ljubljana – Lanhzou 179€

Če ceneje lahko na Kitajsko odletite z ekskluzivno kodo za 10€ popusta! Kodo in ostale informacije o prenovljeni floti in destinacijah Adrie Airways najdete TUKAJ.

Zgornji primer niso edini termini, v katerih lahko ugodno odpotujete na omenjeno destinacijo. Za iskanje termina, ki vam ustreza, obiščite povezavo in spremenite datume po svojih željah. Celoten seznam terminov je na voljo TUKAJ.

Do odhodnih letališč vas ugodno pripelje družba GoOpti. Ugodne nočitve na vaši destinaciji si lahko rezervirate preko spletnih strani Hotels.com (z 10% popustom!)Expedia ali Booking.com. Pregled ponudb namestitev večine agencij si lahko ogledate na iskalniku Trivago.si. Za hostle priporočamo spletno stran Hostelworld, lahko pa si najamete privatne sobe preko storitev AirBnB (s popustom v višini 19€). Za najem vozil svetujemo po naših izkušnjah najugodnejšo agencijo Billiger-Mietwagen.

vie-zgc-178

vie-zgc-1 vie-zgc-2

lju-zgc-letalo

Karte za lete na Kitajsko so sicer res na voljo, vendar gre za napako v sistemu za rezervacije vozovnic – iz Ljubljane lahko “poletite” do zagrebške avtobusne postaje, ki ima IATA okrajšavo ZGC, ta oznaka pa je bila prej namenjena letališču Lanzhou.