Obisk grofa Drakule: Transilvanija že za 12€!

by

Let v Sibiu (Romunija) + 5 nočitev v studiu že za 62€! Z vključenim zajtrkom v polpenzionu pa le za 99€!

Transilvanija je regija v osrednji Romuniji. Znana je po srednjeveških mestih, gorskih mejah in gradovih, kot je grad Bran, gotska trdnjava, povezana z legendo o Drakuli. Z Dunaja lahko direktno poletimo do mesta Sibiu. Slednje je poznano po germanski arhitekturi v starem mestnem jedru, zapuščini saških naseljencev iz 12. stoletja. Okoli mesta so ostanki srednjeveškega obzidja in stolpov, vključno s stolpom iz 13. stoletja. Najcenejšo povratno letalsko karto lahko kupimo za 12€! Za let + 5 nočitev z možnostjo brezplačne odpovedi v studiu s 3* bomo odšteli le 62€ (v primeru odhoda dveh oseb), malenkost več pa če bi prebivali v sobi ter imeli vključen še zajtrk (z Genius popustom, sicer 14€ več). Top cene povratnih kart najdemo tudi čez zimske šolske počitnice. Nekaj terminov smo podali spodaj

Pred odhodom se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. V Romuniji so bile odpravljene omejitve potovanj zaradi COVID-19. Predložitev dokazil o cepljenju, preboleli bolezni zaradi COVID-19 ali negativnih rezultatov testov ni več potrebna. Celotni pogoji za vstop so v Slovenščini na voljo TUKAJ.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Primeri povratnih letalskih kart*:

Dunaj – Sibiu (6.1.2023 – 13.1.2023) – 27€

Dunaj – Sibiu (8.1.2023 – 13.1.2023) – 12€

Dunaj – Sibiu (15.1.2023 – 20.1.2023) – 17€

Dunaj – Sibiu (20.1.2023 – 22.1.2023) – 15€

Dunaj – Sibiu (27.1.2023 – 3.2.2023) – 17€

Dunaj – Sibiu (3.2.2023 – 5.2.2023) – 29€

Dunaj – Sibiu (19.2.2023 – 26.2.2023) – 26€

Dunaj – Sibiu (17.3.2023 – 24.3.2023) – 23€

*Cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo.

Primer nastanitve s 3* z možnostjo brezplačne odpovedi za izbrani termin (8.1.2023 – 13.1.2023)**:

Alexandra Studios – 50€ (100€ za dve osebi)

Primer nastanitve s 3* in vključenim zajtrkom ter možnostjo brezplačne odpovedi za izbrani termin (8.1.2023 – 13.1.2023)**:

Pension Casa Frieda*** – 87€ (174€ za dve osebi z Genius popustom, sicer 202€)

**Cena namestitve se lahko ob zasedenosti sob ali spremembi cen ponudnikov namestitev dvigne.

Ostale proste nastanitve z možnostjo brezplačne odpovedi za omenjen termin pa najdete TUKAJ. (v iskalniku lahko spreminjate kraj,  datum, število oseb, zajtrk … )

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo. Po enakih cenah so na voljo številni termini, tako tisti enotedenski, kot tudi tisti za dlje časa!

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe Ryanair (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Najem avtomobila priporočamo pri ponudniku Billiger-Mietwagen (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini).

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (najbolj razširjeni kombi prevozi iz cele Slovenije, 5€ popusta, v slovenščini)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

Brez starejših novic …