Atene od 187€ (letalo + 5 nočitev z zajtrkom, hotel 3*)

by

Začnite poletne počitnice s skokom v čudovito grško prestolnico!

Termin: 27.6.-2.7. 

Povratne letalske karte:

Dunaj – Atene 50€

Benetke – Atene 83€

Nastanitev:

Parnon Hotel 3* 274€/dve osebi, zajtrk vključen, brezplačna odpoved 

Ostale možnosti bivanja v omenjenem terminu si oglejte TUKAJ

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Ne morete potovati v zgornjih terminih? Nič hudega – to so le primeri, običajno so podobne cene na voljo tudi v drugih terminih  – kliknite na povezavo zgoraj in poskusite spremenite datume na za vas ustreznejše in preverite ceno. Poskusite tudi spremeniti dan odhoda ali prihoda za kakšen dan (teden) gor ali dol in mogoče boste našli še ugodnejšo ponudbo.

Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:

ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

23.7. 2020: Obiščite grško metropolo, eno zgodovinsko najzanimivejših mest sveta. Atene se letos ponujajo kot nalašč, so namreč med najvarnejšimi svetovnimi prestolnicami, za Slovence pa ni omejitev ne ob potovanju ne ob vrnitvi domov.

Letalske karte z odhodi z Dunaja ali Benetk lahko kupite za nekaj desetakov v številnih poletnih terminih! V Grčiji pa so ob zmanjšanem navalu turistov povprečno tudi nižje cene nastanitev.

Primeri:

Dunaj – Atene 30€ (13.-17. avgust)

Dunaj – Atene 30€ (16.-20. avgust)

Dunaj – Atene 29€ (20.-27. avgust)

Dunaj – Atene 24€ (2.-7. september)

Dunaj – Atene 24€ (18.-23. september)

Benetke – Atene 65€ (23.-28. avgust)

Benetke – Atene 50€ (13.-18. september)

Opomba: po podobnih cenah so na voljo še številni drugi termini, ki jih lahko preverite s spreminjanjem datumov na iskalniku.

 

19.2.2020: Za prvomajske počitnice v Atene! Spodnji primer je narejen za odličen termin 27.4.-1.5.2020. Povratne karte v tem terminu so na voljo že za 70€, podobne cene pa najdete tudi v drugih prvomajskih terminih. Dodali smo še možnost nastanitve v hotelu v bližini centra. Za potovanje v Atene v času prvomajskih počitnic lahko tako odštejete že samo 106€/osebo (letalo + nastanitev)! Cene so na voljo do razprodaje najcenejših mest.

Primer za termin 27.4.-1.5.2020:

Letalo:

Dunaj – Atene 65€ 70€

Primer nastanitve:

Fenias Rooms 72€ / dve osebi

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

Super ugodni podaljšani vikend v grški prestolnici. S prevoznikoma Laudamotion in/ali Wizzair lahko v zimski sezoni z Dunaja v Atene poletite že za 32€ (povratne karte).

Spodnji primer je narejen za datum 13.-16. 2. (četrtek-nedelja) z jutranjim odhodom ter večernim povratkom, na ta način potovanje v celoti izkoristite. Je pa po zelo podobni ceni na voljo več letov dnevno, tako da lahko izberete drugo uro po kliku na povezavo. Dodali smo še možnost nastanitve v hotelu 2* v bližini centra. Za 3 nočitve z zajtrkom boste plačali le 39€/osebo v dvoposteljni sobi.

Letalo:

Dunaj – Atene 32€

Primer nastanitve:

Pergamos Hotel 2* 78€ / dve osebi (zajtrk vključen)

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

Preživite prvomajske praznike v mogočnih Atenah! V terminu 30. 4. – 3. 5. boste za povratno letalsko karto iz Benetk v grško prestolnico odšteli 95€. Ponudbi smo dodali še 3 nočitve z zajtrkom v odlično ocenjenem hotelu v bližini mestnega središča že za 45€ na osebo v dvoposteljni sobi. Tako boste v top prazničnem terminu za letalsko karto + hotel odšteli zgolj 140€!

Primer letalske karte:

Benetke – Atene 95€ 114€ 

Primer nastanitve:

Hotel Neos Olympos 90€/dve osebi (skupna kopalnica) ali 108€/dve osebi (zasebna kopalnica) – v obeh primerih zajtrk vključen

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

Izkoristite akcijo letalske družbe Volotea ter se odpravite na raziskovanje mogočne grške prestolnice! Za povratno letalsko karto iz bližnjih Benetk v Atene boste v odličnem terminu 17. 5. – 21. 5. odšteli zgolj 50€! Ponudbi smo dodali še štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 2* za 60€ na osebo v dvoposteljni sobi. Skupno boste tako za letalo + nastanitev odšteli zgolj 110€!

Primer letalske karte:

Benetke – Atene 50€

Primer nastanitve:

Hotel Neos Olympos, zajtrk vključen 121 € / dve osebi (zajtrk vključen)

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ

31. 1. 2019: Privoščite si za dan žena vikend oddih v Atenah. Za povratno letalsko karto iz Benetk boste v terminu 8. 3. – 10. 3. odšteli za Atene zelo ugodnih 82 € 92 €. Če temu dodate še dve nočitvi z zajtrkom v odlično ocenjenem hotelu za 27 € na osebo v dvoposteljni sobi, boste za skok v grško prestolnico odšteli zgolj 109 € 119 €!

Primer letalske karte:

Benetke – Atene 83 € 93 €

Primer nastanitve:

Hotel Neos Olympos, zajtrk vključen 53 € / dve osebi

Ostale proste nastanitve v omenjenem terminu najdete TUKAJ