Kanarski otoki (Tenerife, Lanzarote,…) iz Bergama že za 59€ (povratni leti)!

by

Z nizkocenovno družbo Ryanair lahko zelo ugodno letite na največje od Kanarskih otokovTenerife, Fuerteventura, Lanzarote in Gran Canaria. Povratni leti z letališč v Milanu (Malpensa ali Bergamo) so na voljo že od 59€ naprej. Ryanair omogoča, da lahko s seboj na letalo brezplačno vzamete dva kosa ročne prtljage (več o tem TUKAJ).  Nakup kart po omenjenih cenah je možen do razprodaje prostih mest. Cene se nato nekoliko dvignejo (in so lahko različne, kot prikazane spodaj.

Bergamo – Lanzarote 68€ (klik za primer povratne karte)

Najugodnejše nastanitve za svoj termin na otoku Lanzarote poiščite TUKAJ.

Otok Lanzarote je četrti največji in najvzhodnejši otok arhipelaga Kanarskih otokov. Od Afriške obale je oddaljen le 125km, ime pa je dobil po barvi, ki na otoku prevladuje – oker (izvor iz jezika domačinov iz besede “Tytheroygaka”). Na otoku živi dobrih 140 tisoč prebivalcev, največje mesto pa je Arrecife. Otok je znan tudi po najdaljšem podvodnem tunelu, “Tunnel de la Atlantida”, ki je nastal zaradi vulkanskih aktivnosti.

Bergamo – Fuerteventura 59€ (klik za primer povratne karte)

Najugodnejše nastanitve za svoj termin na Fuerteventuri poiščite TUKAJ.

Fuerteventura je otok znan po močnem vetru, po katerem je tudi dobil ime. Je drugi največji otok arhipelaga, naseljuje pa ga 75 tisoč prebivalcev. Zaradi svoje lege, vetrov in dolgih, prostornih plaž je otok zanimiv za vse športne navdušence (surfanje na valovih ali z vetrom, kajtanje…). Vzpnete se lahko tudi na najvišji vrh otoka, 807m visok vrh Jandia.

Bergamo – Tenerife 85€ (klik za primer povratne karte)

Najugodnejše nastanitve za svoj termin na otoku Tenerife poiščite TUKAJ.

Tenerife je največji in najbolj poseljen otok izmed Kanarcev. Naseljuje ga skoraj 900 tisoč ljudi, glavno (in največje) mesto otoka pa je Santa Cruz de Tenerife. Če vam za dopust ni dovolj le sproščeno ležanje na plaži, si lahko čas popestrite z obiskom notranjosti otoka, kjer se nahaja narodni park Teide. Ogled geološko zanimivega območja si lahko popestrite z vzponom na najvišji vrh Španije (in Kanarskih otokov), Teide, ki se dviga 3718m nad morsko gladino. Predvsem otroci pa se bodo razveselili obiska parka Loro, ki je kombinacija živalskega vrta ter predstav Ork, delfinov in morskih levov.

Bergamo – Gran Canaria 63€ (klik za primer povratne karte)

Najugodnejše nastanitve za svoj termin na Gran Canarii poiščite TUKAJ.

Drugi najbolj poseljen otok Gran Canaria je osrednji otok arhipelaga. Tudi tu boste na račun prišli hribolazci, saj se lahko povzpnete na 1949m visok vrh Pico de Las Nieves. Glede na ugodno klimo skozi celo leto lahko vzpon spustite in se v katerem koli delu leta prepustite sončnim žarkom in toplemu morju.

Za lažje iskanje primernih datumov uporabite Ryanair-ov Fare Finder, kjer boste z lahkoto našli najugodnejše lete v okvirno izbranih datumih. Do letališča Bergamo/Bologna/Treviso se lahko odpravite z družbo GoOpti.

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (najbolj razširjeni kombi prevozi iz cele Slovenije, 5€ popusta, v slovenščini)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
Skyscanner Hotels (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini, 15€ popusta)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)