Vsi v Kaunas v podporo slovenskim košarkarjem!

by

V sredo, 27.11.2019, je bil opravljen žreb košarkarskih kvalifikacij za letošnje olimpijske igre! Slovenija z vročim Luko Dončićem se bo za vozovnico za Tokio borila v Litvi, natančneje v Kaunasu. Naše fante čaka težko delo, a z bučno podporo slovenskih navijačev, ki so pred dvema letoma “okupirali” Istanbul, jim lahko uspe tudi v Kaunasu. Turnir bo na sporedu od 23. do 28. junija, najpomembnejši tekmi bosta zadnja dva dneva – 27.6. polfinale ter 28.6. finale, zmagovalec katerega bo potoval na olimpijske igre v Tokio!.

Ker verjamemo, da je med vami veliko zvestih navijačev košarkarske reprezentance smo vam spodaj pripravili kratek pregled, kako si lahko ta turnir in najboljše slovenske košarkaše ogledate v živo!

Za samo 260€ lahko dobite za odločilni vikend povratne letalske karte iz Ljubljane v Kaunas z družbo LOT + 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* verige Ibis v neposredni bližini dvorane, kjer se bodo igrale tekme! Cena nastanitve je na osebo v dvoposteljni sobi. Postanek v Varšavi je malce daljši (7 ur v eno smer, 5 nazaj, je pa letališče zelo blizu centra mesta, tako da lahko na poti do Litve skočite še na kavo v poljsko prestolnico). Po enaki ceni, kot iz Ljubljane, lahko letite tudi iz Zagreba, postanek v tem primeru je krajši – le 3 ure v vsako smer.

Spodaj smo za vas pripravili še nekaj ostalih primerov letalskih kart, npr. za ogled turnirja od začetka ali pa za direktno letenje s tujih letališč. Datumsko ustrezna je predvsem povezava Dunaj – Vilna z letalsko družbo Laudamotion (Ryanair). Iz Vilne do Kaunasa je namreč le 100 km, največji litovski mesti sta dobro povezani z javnim prevozom.

Karte za samo tekmo v času pisanja prispevka še niso v prodaji, verjetno bodo na voljo preko običajnih prodajnih kanalov.

Primeri letalskih kart (nakup lahko opravite preko iskalnika Skyscanner ali na domačih straneh letalskih družb):

Ljubljana – Kaunas 175€ (26.-29.6.)

Zagreb – Kaunas 176€ (26.-29.6.)

Ljubljana – Kaunas 175€ (22.-29.6.)

Zagreb – Kaunas 176€ (22.-29.6.)

Dunaj – Vilna 90€ (22.-29.6.) 

Dunaj – Vilna 102€ (26.-29.6.)

Bologna – Kaunas 146€ (27.-30.6.)

Primer nastanitve za 26.-29. junij (na strani iskalnika Hotelscombined):

Ibis Kaunas Centre 3* 169€/dve osebi (zajtrk vključen)

Ta prispevek ne prestavlja agencijske ponudbe ampak informativni nasvet vsem zvestim navijačem slovenske košarkarske reprezentance. Cene so bile veljavne v času nastajanja prispevka in se lahko spremenijo.