Najlepši razgledi in pohodne poti okoli Mont Blanca

by

Slabih pet dni, ki sva jih letos preživela v Chamonixu in okoliških gorah so bili vrhunec najinega poletnega roadtripa po Franciji, oziroma kar vrhunec celotnega poletja.

Popolnoma nenačrtovani del, a nekako se je v tistih dneh vse poklopilo in doživela sva nekaj kičasto lepih trenutkov v gorah okoli Mont Blanca. Če sva julija občudovala Dolomite in si težko predstavljala, da je lahko še lepše, nama je Chamonix dokazal nasprotno. Kič brez oblačka na nebu in z razgledi za vikat. In če ste ljubitelj gora, razgledov in pohodnih poti, potem se je vredno usesti v avto in se zapeljati do vznožja Mont Blanca, do italijanskega Courmayeura ali še bolje, francoskega Chamonixa.

Chamonix je meka evropskega alpinizma. Kako ne bi bil, če se nahaja ob vznožju najvišje gore Evrope, ob vznožju Bele dame, Mont Blanca. Ja, Chamonix ima svojo ceno, kar pomeni da so nočitve v njem drage. A hkrati vredne svoje cene. Pred sedmimi leti, ko sva Chamonix obiskala prvič, tokrat še z otrokoma, smo kampirali in v tem primeru cena nočitve ni bila nič višja kot so cene kakšnih dobrih kampov na Hrvaškem. Tokrat pa je bil Chamonix popolnoma spontana in nenačrtovana odločitev. Vročinski val na jugu Francije naju je predčasno »pregnal« iz Provanse. In ko sva videla, da je v okolici Mont Blanca napovedano neverjetno in ne prav pogosto večdnevno sončno vreme brez oblačka, nisva prav veliko razmišljala. Poleg tega priznam, da nama v najinih letih paše kdaj malo več udobja. Sicer takšnega čisto preprostega, s toplo sobo in spanjem na postelji.


Nadaljevanje potopisa si preberite TUKAJ oziroma na spodnji povezavi.

Najlepši razgledi in pohodne poti okoli Mont Blanca

Gostujoči potopis je v celoti objavljen na spletni strani Potepanja.com.

V kolikor bi tudi vi radi predstavili svoj potopis nas kontaktirajte na info@posvetu.si. Več v spodnji povezavi.

Bi širni Sloveniji predstavili svoj potopis? Sedaj imate priložnost!