Ferski otoki že za 248€ iz Benetk!

by

Top cene povratnih povezav v poletni sezoni!

Na “ovčje” otoke se lahko odpravimo že za 248€ iz bližnjih Benetk z družbama KLM in Atlantic Airways (ter tudi nekaterimi drugimi prevozniki). Take cene so na voljo tudi čez poletne šolske počitnice! Poiskali smo tudi zelo ugodne namestitve z možnostjo brezplačne odpovedi, in sicer že od 235€ po osebi (ob odhodu dveh oseb z Genius popustom), več pa spodaj v prispevku.

Za tiste, ki poznate le izid nogometne tekme med Slovenijo in Ferskimi otoki izpred dveh desetletij (2:2), smo pod povezavami s povratnimi leti pripravili še nekaj podatkov o otokih. Pa vstopni pogoji? Odpravljene so vse omejitve potovanj zaradi Covid-19. Potnikom ni treba predložiti dokazila o cepljenju, preboleli bolezni zaradi Covid-19 ali negativnem rezultatu testa. Vse o vstopnih pogojih si lahko preberete TUKAJ (cepljeni za Covid-19) oziroma TUKAJ (necepljeni za Covid-19). Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Primeri povratnih letov*:

Benetke – Sorvagur  (25.5.2023 – 31.5.2023) – 319€

Benetke – Sorvagur  (14.6.2023 – 21.6.2023) – 365€

Benetke – Sorvagur  (21.6.2023 – 28.6.2023) – 289€

Benetke – Sorvagur  (4.7.2023 – 11.7.2023) – 360€

Benetke – Sorvagur  (2.8.2023 – 8.8.2023) – 317€

Benetke – Sorvagur  (8.8.2023 – 18.8.2023) – 301€

Benetke – Sorvagur  (24.8.2023 – 30.8.2023) – 248€

Benetke – Sorvagur  (25.8.2023 – 1.9.2023) – 327€

Benetke – Sorvagur  (6.9.2023 – 13.9.2023) – 265€

Benetke – Sorvagur  (22.9.2023 – 27.9.2023) – 267€

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Najem avtomobila priporočamo na strani Billiger-Mietwagen, prenočišča pa si poiščete na Bookingu ali pa nas povprašajte na rezervacije@posvetu.si

Po tej ali podobni ceni na voljo še drugi termini! Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Ferski otoki (fersko Føroyar, dansko Færøerne, kar pomeni »Ovčji otoki«) so skupina otokov v Severnem Atlantskem oceanu, med Škotsko na jugu in Islandijo na severozahodu. Ferski otoki so uradno ozemlje Danske, od leta 1948 pa uživajo široko samoupravo na skoraj vseh področjih, izjema so obrambna politika in zunanje zadeve. Površina otokov je znaša 1.399 km², na njih pa je leta 2010 živelo 50.000 ljudi.

Zgodnje zgodovinsko obdobje otokov ni povsem dobro znano. Po nekaterih domnevah naj bi otoke prvi naselili menihi v 6 stoletju. V tem času naj bi se pojavilo tudi prvo poimenovanje otokov: Ovčji otok in Ptičji otok. V devetem stoletju so se na otoke začeli preseljevati Vikingi iz Irske in Škotske. Tem naseljencem so se konec 9. stoletje pridružili še begunci iz Norveške, ki so bežali pred oblastjo Haralda Lepolasega, ki je v krvi združil Norveško v eno državo. V enajstem stoletju so otoki po serijah umorov in spletk prišli pod Norveško. Tako je ostalo do leta 1380 ko je Norveško prevzela Danska. Leta 1814 je Norveška prišlo pod Švedsko upravo Ferski otoki pa so še naprej ostali pod Dansko.

Živa priča iz vikinških časov je govor. Prinesli so ga iz Norveške in na osamljenem otočju je ostal dolgo zunaj tujih vplivov, kljub temu, da je bil na otokih dolgo časa danščina edini uradni jezik. Zavest o kulturni samobitnosti se tudi v stoletjih danske oblasti ni porazgubila. Na politično samostojnost pa so Ferci komaj kdaj pomislili. To se je spremenilo med drugo svetovno vojno, ko so nemške čete leta 1940 zasedle Dansko, Fersko otočje pa je postalo oporišče zaveznikov. Takrat je bila povezava s Kopenhagnom pet let pretrgana. V tistih letih so postale glasne zahteve po neodvisnosti. Danska je tej želji deloma ugodila in podelila otočju največjo možno avtonomijo. Ferski parlament je to izkoristil in okoli ferskih otokov določil samostojno ribolovno politiko, ta je bila pozneje tudi vzrok, da Fersko otočje ni vstopilo v Evropsko unijo.

 

Otočje je od celine oddaljeno 655 km. Sestavlja ga osemnajst velikih ter večje število majhnih otokov. Skupna površina celotnega otočja meri 1.399 km², obala je dolga 1.117 km.

Otoki so nastali pred okoli 60 milijoni let kot posledica vulkanske dejavnosti. Plasti staljenih kamnin so se nalagale druga na drugo in polagoma je nastala planota iz črne ognjeniške kamnine in rdečega pepela. Pozneje, v ledenih dobah, so kamnine preoblikovali ledeniki, v podlago so zarezali globoke doline in zgladili črni bazalt. Ko so se ledeniki umaknili in je v doline vdrlo morje, so dobili Ferski otoki sedanjo obliko. Strma pobočja Fjellov (planot) dajejo vtis neznanske višine, čeprav te nikjer ne presegajo 882 m. Na otokih in otočkih so številne krajše reke in slapovi, zamočvirjene kotline, doline, ki jih zapolnjujejo jezera, zeleni pašniki in prostrane površin porasle z resjem. Obala je na otokih je kamnita in večinoma izredno strma.

Na otoku ni gozdov, večinoma otoke prekriva trava ponekod v zavetnih legah pa še grmičevje. Skozi vse leto otočje bičajo močni vetrovi, otoke pa prekrivajo oblaki, ki pogosto prinašajo dež. V primerjavi z Dansko so zime dosti bolj mile, poletja pa so mrzla in z malo sonca. Poleti sonce v povprečju sije le štiri ure na dan.

Ribolov in predelava rib je osnovna gospodarska dejavnost otočja, s tem se preživlja tudi večina prebivalcev. Izvoz rib in ribjih izdelkov znaša kar 90% celotnega izvoza otočja. Kriza v devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila skoraj usodna za ribištvo. Na začetku novega tisočletja so se stvari normalizirane dokler leta 2008 ni prišla nova gospodarska kriza s čimer je ribištvo ponovno prišlo v težke čase.

Druga pomembne gospodarska dejavnost na otoku je ovčjereja, zaradi velikih travnatih površin so otoki primerni za rejo drobnice. Poljedelstvo je zaradi ekstremnih vremenskih razmer skoraj nemogoče, večino stvari pa je potrebno na otoke uvažati.

Pred kratkim so v okolici otočja odkrili nafto in zemeljski plin, ta bi v prihodnosti tem odmaknjenim otokom omogočil nov gospodarski razvoj. Veliko možnosti za razvoj ponuja tudi sodobna informacijska tehnologija. Večina gospodarstva je skoncentriranega v prestolnici Tórshavn. Nezaposlenost je ena najmanjših v Evropi, kljub temu pa se otočje sooča s številnimi težavami pri ohranjanju prebivalstva. Večina študentov odhaja na Dansko in se po šolanju zaposlijo na celini medtem pa na otoku ostaja srednja in starejša populacija (vir: Wikipedia).

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:
GoOpti (ugodni prevozi, na voljo koda 5€ ob prvi rezervaciji)
ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini, 15€ popusta)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 31€ popusta)

NAJEM VOZILA:
BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

19.1.2023: Ferski otoki že za 261€ iz Zagreba!

Top cene s KLM in Atlantic Airways!

Na “ovčje” otoke se lahko odpravimo že za 261€ iz bližnjega Zagreba z družbama KLM in Atlantic Airways. Tudi v začetku poletnih počitnic je cena super – 363€ za povratno karto! Poiskali smo tudi zelo ugodne namestitve z možnostjo brezplačne odpovedi, in sicer že od 150€ po osebi (ob odhodu dveh oseb), več pa spodaj v prispevku. Za tiste, ki poznate le izid nogometne tekme med Slovenijo in Ferskimi otoki izpred dveh desetletij (2:2), smo pod povezavami s povratnimi leti pripravili še nekaj podatkov o otokih. Pa vstopni pogoji? Odpravljene so vse omejitve potovanj zaradi Covid-19. Potnikom ni treba predložiti dokazila o cepljenju, preboleli bolezni zaradi Covid-19 ali negativnem rezultatu testa. Vse o vstopnih pogojih si lahko preberete TUKAJ (cepljeni za Covid-19) oziroma TUKAJ (necepljeni za Covid-19). Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Primeri povratnih letov*:

Zagreb – Sorvagur  (8.2.2023 – 15.2.2023) – 261€

Zagreb – Sorvagur  (8.2.2023 – 22.2.2023) – 277€

Zagreb – Sorvagur  (15.2.2023 – 22.2.2023) – 277€

Zagreb – Sorvagur  (22.5.2023 – 29.5.2023) – 419€

Zagreb – Sorvagur  (24.6.2023 – 1.7.2023) – 363€

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Najem avtomobila priporočamo na strani Billiger-Mietwagen, prenočišča pa si poiščete na Bookingu ali pa nas povprašajte na rezervacije@posvetu.si

21.11.2022: Ferski otoki že za 239€ iz Zagreba!

Top cene s KLM in Atlantic Airways!

Na “ovčje” otoke se lahko odpravimo že za 239€ iz bližnjega Zagreba z družbama KLM in Atlantic Airways. Za tiste, ki poznate le izid nogometne tekme med Slovenijo in Ferskimi otoki izpred dveh desetletij (2:2), smo pod povezavami s povratnimi leti pripravili še nekaj podatkov o otokih. Pa vstopni pogoji? Odpravljene so vse omejitve potovanj zaradi Covid-19. Potnikom ni treba predložiti dokazila o cepljenju, preboleli bolezni zaradi Covid-19 ali negativnem rezultatu testa. Vse o vstopnih pogojih si lahko preberete TUKAJ (cepljeni za Covid-19) oziroma TUKAJ (necepljeni za Covid-19). Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Primeri povratnih letov*:

Zagreb – Sorvagur  (8.2.2023 – 15.2.2023) – 239€

Zagreb – Sorvagur  (22.5.2023 – 29.5.2023) – 347€

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Najem avtomobila priporočamo na strani Billiger-Mietwagen, prenočišča pa si poiščete na Bookingu ali pa nas povprašajte na rezervacije@posvetu.si

10.3.2021: Ferski otoki odprti za turizem: z Dunaja že za 222€!

Za vstop je obvezen PCR test, za nazaj pa po vsej verjetnosti kmalu ne bo potreben!

V top poletni sezoni se lahko na “ovčje” otoke odpravimo že za 222€ z Dunaja (dva prestopa v vsako smer), Lepe poletne cene smo našli tudi iz Benetk, in sicer za 286€ v avgustu! Otoki so odprti za turiste, pogoj za vstop ja je PCR test, katerega je potrebno napraviti ob prihodu na letališče. Več informacij je na voljo TUKAJ. Za tiste, ki poznate le izid nogometne tekme med Slovenijo in Ferskimi otoki izpred dveh desetletij (2:2), smo pod povezavami s povratnimi leti pripravili še nekaj podatkov o otokih. Predvideva se, da bo Danska zelo kmalu na našem “zelenem seznamu”, tako da PCR test ob povratku v Slovenijo ne bo potreben (Ferski otoki formalno spadajo pod Dansko). Pred odhodom se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ, spremljajte pa tudi naše sezname.

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Primeri povratnih letov*:

Dunaj – Sorvagur  (14.6.2021 – 20.6.2021) – 314€

Dunaj – Sorvagur  (4.7.2021 – 11.7.2021) – 267€

Dunaj – Sorvagur  (4.8.2021 – 11.8.2021) – 238€

Dunaj – Sorvagur  (5.8.2021 – 12.8.2021) – 222€

Dunaj – Sorvagur  (21.8.2021 – 29.8.2021) – 277€

Dunaj – Sorvagur  (14.10.2021 – 21.10.2021) – 267€

Benetke – Sorvagur  (16.7.2021 – 28.7.2021) – 313€

Benetke – Sorvagur  (31.7.2021 – 16.8.2021) – 308€

Benetke – Sorvagur  (4.8.2021 – 16.8.2021) – 304€

Benetke – Sorvagur  (8.8.2021 – 18.8.2021) – 286€

Benetke – Sorvagur  (22.8.2021 – 27.8.2021) – 305€

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Najem avtomobila priporočamo na strani Billiger-Mietwagen, prenočišča pa si poiščete na Bookingu ali pa nas povprašajte na rezervacije@posvetu.si

Po tej ali podobni ceni na voljo še drugi termini! Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

3.2.2021: Ferski otoki že za 217€ z Dunaja in za 277€ iz Ljubljane (v poletju)

Super ugodno tudi z le enim prestopom!

V top poletni sezoni se lahko na “ovčje” otoke odpravimo že za 217€ z Dunaja (dva prestopa v vsako smer), z le enim prestopom pa že za 241€! Lepe poletne cene smo našli tudi iz Ljubljane, in sicer za 277€ v avgustu, s samo enim prestopom v obe smeri pa lahko na sever z Brnika poletimo že za 319€!

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Za tiste, ki poznate le izid nogometne tekme med Slovenijo in Ferskimi otoki izpred dveh desetletij (2:2) smo pod povezavami s povratnimi leti pripravili še nekaj podatkov o Ferskih otokih.

Primeri povratnih letov*:

Dunaj – Sorvagur  (23.6.2021 – 30.6.2021) – 217€

Dunaj – Sorvagur  (5.7.2021 – 12.7.2021) – 227€

Dunaj – Sorvagur  (15.7.2021 – 22.7.2021) – 226€

Dunaj – Sorvagur  (9.8.2021 – 16.8.2021) – 239€

Dunaj – Sorvagur  (19.8.2021 – 30.8.2021) – 249€

Dunaj – Sorvagur  (5.9.2021 – 16.9.2021) – 241€

Ljubljana – Sorvagur  (13.8.2021 – 23.8.2021) – 277€

Več povezav iz Ljubljane najdete na naši sestrski strani Letim z Brnika.

Ferski otoki iz Ljubljane le 277€ v poletju!

*cene letalskih kart se lahko ob zasedbi najcenejših sedežev ali konca akcije dvignejo

Najem avtomobila priporočamo na strani Billiger-Mietwagen, prenočišča pa si poiščete na Bookingu ali pa nas povprašajte na rezervacije@posvetu.si

Po tej ali podobni ceni na voljo še drugi termini! Letalske karte si nujno kupite direktno na spletni strani letalske družbe (na SkyScanner izberete izmed ponudnikov na naslednji strani po kliku na ponudbo)! Če cena ni enaka zgoraj napisani, vseeno kliknite na povezavo do strani prevoznika, kjer vam bodo ponudili let po realni ceni (razen, če se je v tem času cena povečala).

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

23.12.2019: Ferski otoki v top poletni sezoni iz Ljubljane 283€!

Nekaj odličnih terminov na voljo tudi iz Ljubljane! In to s kratkimi prestopi ter vključeno oddano prtljago. Spodaj sta dva primera kart, več o akciji pa na naši sestrski strani Letim z Brnika.

20.12.2019: Super cene za poletna potovanja na Ferske otoke so še vedno na voljo! Žal so najnižje cene na voljo le iz Milana. Možnih je več različnih kombinacij (tudi s prevoznikom Air France in partnerji), zato je po nizkih cenah možnih kar nekaj odhodov. Ker pa so nastanitvene/rentacar kapacitete na Ferskih otokih precej omejene, z rezervacijo ostalih turističnih storitev nikar ne odlašajte!

20.11.2019: Odlična ponudba prevoznika SAS za obisk Ferskih otokov! Čeprav je letališče Milano Malpensa malce oddaljeno od Slovenije pa je zelo pomemben podatek, da boste na Ferske otoke (in nazaj) z letališča prišli v manj kot šestih urah, karte namreč vključujejo le en ekspresni postanek v Kopenhagnu v vsako smer.

Primeri:

Ljubljana – Sorvagur 283€ (22.-27.7.)

Ljubljana – Sorvagur 303€ (15.-27.7.)

Milano – Sorvagur 240€ 257€ (3.-10. avgust)

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

13.5.2019: Na Ferske otoke lahko še vedno odpotujete ugodno ob zaključku poletja!

16.4.2019: Odlična priložnost za potovanje po neokrnjeni naravi Ferskih Otokov! Povratne karte iz Münchna so s prevoznikom KLM in partnerji v poletnem terminu 28.8. – 3.9.2019 na voljo že za 222€! Ker je na Ferskih otokih zelo omejeno število nastanitev in rentacarjev vam predlagamo, da z nakupom ne odlašate. Skupaj je povratna karta + 6 nočitev v mestecu Sandavagur (b lizu letališča) na voljo že za 381€/osebo! 

Primer letalske karte (termin 28.8. – 3.9.2019):

München –  Sorvagur 222€

Primer nastanitve:

Kristjanshavn počitniška prikolica 318€/2osebi

Ostale proste nastanitve za omenjeni termin najdete TUKAJ.

Odlična priložnost za potovanje po neokrnjeni naravi Ferskih Otokov! Povratne karte iz milanskega letališča Malpensa so s prevoznikom SAS na voljo že za 226€ v več poletnih terminih, ki so idealni za obisk te prečudovite destinacije. Leti so prek Kopenhagna z ekspresnimi postanki.

Primer letalske karte:

Milano –  Sorvagur (11. 7. – 20. 7.)

25.5.2018: Obnovili smo spodnjo povezavo za lete iz Münchna na Ferske otoke, dodali pa smo tudi še ugodne lete iz Benetk. Zdaj so na voljo ugodni leti od konca poletja 2018 naprej. Na poti je lahko več postankov (tudi daljši) – odvisno od termina do termina.

20.3.2017: Zanimiva destinacija – Ferski otoki! Iz Münchna lahko na Ferske otoke poletite že za samo 259€! Običajno je vsaj v eno smer daljši postanek v Copenhagnu. Žal najugodnejših letov s kratkimi prestopi ne najdemo (tudi sicer je težko najti kratke povezave za lete do Ferskih otokov). Cene so na voljo do razprodaje prostih mest, najugodnejše karte pa najdete v mesecih pred in po glavni poletni sezoni (več ugodnih terminov od septembra naprej).

Primer:

Benetke – Ferski otoki 257€

München – Ferski otoki 261€ (september)

20.9.2017: Zanimiva destinacija je ponovno ugodno dosegljiva! Iz Milana lahko na Ferske otoke poletite že za samo 276€. Kombinacija je zanimiva predvsem za avanturiste, saj so v obe smeri daljši postanki: na poti proti Ferskim otokom je običajno daljši postanek v Copenhagnu, na poti nazaj pa v Stockholmu. Še cenejši leti so na voljo tudi iz Münchna, povratne vozovnice so lahko vaše že za 231€. Žal najugodnejših letov s kratkimi prestopi ne najdemo (tudi sicer je težko najti kratke povezave za lete do Ferskih otokov). Cene so na voljo do razprodaje prostih mest, najugodnejše karte pa najdete v pomladnih mesecih leta 2018.

Primer:

Milano – Ferski otoki 276€

München – Ferski otoki 231€

13.3.2017: Poletni leti na zanimive Ferske otoke! Povratne vozovnice v juliju in avgustu so na voljo že od 218€ naprej! Po dobrih cenah lahko odletite iz Milana ali Münchna, karte pa so po najnižjih cenah na voljo do razprodaje prostih mest. Na Ferske otoke sicer lahko poceni potujete tudi pred ali po glavni poletni sezoni.

Primeri:

Milano – Ferski otoki 218€ (avgust-september)

Milano – Ferski otoki 264€ (julij)

München – Ferski otoki 237€ (avgust)

München – Ferski otoki 237€ (maj)

mxp-fae-219

Poteklo:

Edit: Cene so se zaradi razprodaje najcenejših sedežev že nekoliko dvignile.

2.2.2017: Še vedno ugodno na Ferske otoke! Poleg ugodnih letov iz Münchna smo našli tudi poceni lete iz Milana (ugodno tudi za prvomajske termine). Cene so na voljo do razprodaje prostih mest.

19.12.2016: Zanimiva destinacija – Ferski otoki! Tja lahko iz Münchna poletite že za samo 241€, na voljo pa so različni termini z odhodom do konca maja 2017. Akcija traja do razprodaje najcenejših sedežev. Na poti so običajno nekoliko daljši postanki v Kopenhagnu, kar lahko izkoristite za obisk mesta.

muc-fae-243