Baltik: povratni leti že za 38€ (avgust)

by

Si želite letos poleg dopustovanja v Sloveniji, ki si ga bomo zagotovo privoščili vsi, odpotovati še kam širom Evrope? Številne države so zaprte ali pa s slabo epidemiološko sliko, a ne Litva, Latvija in Estonija. Baltski trojček je bil pri ukrepih v preteklih mesecih med najboljšimi v Evropi, zato se čudoviti predel Stare celine ponuja kot nalašč za letošnje poletje.

Litva, Latvija in Estonija so ustvarile “potovalni mehurček” brez meja med državami, v katerega lahko prosto vstopamo tudi Slovenci. Zelo ugodne letalske karte pa so v idealnih poletnih mesecih na voljo že za nekaj desetakov z direktnimi leti z Dunaja. Potovanje lahko podaljšate tudi s skokom do Helsinkov s trajektom iz Talina.

Seveda si lahko časovnico tudi prilagodite, potujete v drugi smeri s severa proti jugu ali pa se morda odločite le za krajše raziskovanje ene ali dveh držav. V kolikor bi želeli pri organizaciji pomoč, nam lahko povpraševanje pošljete TUKAJpo želji vam naša agencija poleg letalskih kart pomaga tudi pri iskanju najprimernejših nastanitev.

24.7.: Finska je Slovenijo umaknila s seznama varnih držav! Ob vstopu je potrebna 14-dnevna samoizolacija, zato odsvetujemo načrtovanje turističnih obiskov Finske.

Primeri letalskih kart:

16.8. Dunaj – Vilna 34€

ali 19.8. Dunaj – Riga 20€

27.8. Talin – Dunaj 18€

ali 29. 8. Helsinki – Dunaj 21€

OPOZORILO!

Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Potovalne informacije:

VIZA ni potrebna, več TUKAJ

PREVOZ DO LETALIŠČA / PARKIRANJE:

ParkVia (primerjava in rezervacija ugodnih parkirišč ob letališčih, v angleščini)

ORGANIZACIJA POTOVANJA
CLIMATES TO TRAVEL 
(vremenska povprečja za cel svet, kdaj je najbolje potovati)
TRIPADVISOR (opis turističnih znamenitosti, hotelov in restavracij po celem svetu, z ocenami obiskovalcev)

NOČITVE:
SKYSCANNER HOTELS (primerjava cen različnih agencij)
BOOKING.COM (največja agencija za rezervacije, podroben opis namestitve, v slovenščini)
HOTELS.COM (druga največja agencija za rezervacije,v angleščini)
HOSTELWORLD (največja agencija za rezervacijo hostlov, v angleščini)
AIRBNB (najem zasebnih apartmajev, 41€ popusta)

NAJEM VOZILA:

BILLIGER-MIETWAGEN (po naših izkušnjah najbolj zanesljiv posrednik, najbolj podrobno napisani pogoji najema, možnost ugodnega pozavarovanja odbitne franšize, v nemščini)
RENTALCARS.COM (največji posrednik, v slovenščini)
SKYSCANNER NAJEM VOZIL (primerjava agencij, v angleščini)
CAMPERVANS.CARRENTALS.CO.UK (najem avtodomov, v angleščini)

DRUGO:
SURFROAM (univerzalna SIM kartica za prenos podatkov po svetu že od 0,01€/MB)

Preživite prvomajske počitnice ob Baltskem morju. Spodaj smo izbrali primera ugodnih letalskih kart za enotedensko popotovanje po Litvi, Latviji in Estoniji. Najprej priletite z Dunaja v Vilno, od tam pa lahko najlažje po kopnem z najetim avtom ali pa javnim prevozom raziščete vse tri čudovite majhne države. Pot zaključite v Talinu, od koder odidete z letalom nazaj proti domu.

Primeri kart:

Dunaj – Vilna 23€ (24. april)

Talin – Dunaj 45€ (2. maj)