Emirates in Etihad sta na svoje urnike dodali nove lete

by

Letalska prevoznika Emirates in Etihad sta povečala število svojih letov, ki so trenutno precej omejeni. Dubajski Emirates bodo z dnem 16. aprila dodali nove povezave z Džakarto, Manilo, Tajpejem, Chicagom, Tunisom, Alžirom in Kabulom. Vse lete bodo pokrili z letali Boeing 777-300, medtem ko ostala flota (116x Airbus A380) ostaja prizemljena. Čeprav se novica ne nanaša direktno na nas, pa je vsekakor pokazatelj trendov v prihodnosti, ki nas navdajajo z optimizmom, da se bodo stvari kmalu premaknile na bolje.

Že od 6. aprila so Emirates štirikrat tedensko leteli v londonski Heathrow in trikrat na teden v Frankfurt. Še vedno pa velja, da se na letalo lahko vkrcajo le državljani tiste države, kjer je predviden pristanek in tisti, ki izpolnjujejo vse zahteve za vstop. Z uvedbo dodatnih letov se je Emirates po dveh tednih zaustavitve odločil, da se bo preselil nazaj na 3. terminal mednarodnega letališča v Dubaju (DXB). Veliko trgovin in restavracij bo še vedno ostalo zaprtih.

Družba Etihad Airways iz Združenih Arabskih Emiratov je objavil, da med 14. in 22. aprilom doda dodatne “posebne” lete v Bruselj, Dublin, London, Tokio in Zurich, že prej pa lete v Amsterdam, Melbourn, Seul, Singapur, Manolo in Džakarto. Ti leti omogočajo, da se potniki, ki so trenutno v ZAE, vrnejo domov.