Glasovanje NBA All Star 2020 – samo še danes, 20.1.!! (danes glasovi štejejo dvojno!)

by
Pozor – dvojni glasovi 2., 3., 10., 16. in 20. januarja!!

Prav na Božič ob 17h po slovenskem času se je v ligi NBA začelo glasovanje za izbor košarkarjev na prestižni tekmi All-Star. Ta bo februarja v Chicagu, mestu legendarnega Michaela Jordana, ki je bil leta 1988 osrednji lik zvezdniškega konca tedna. In velika verjetnost je, da bo mesto med zvezdami našel tudi Luka Dončić. Zanj, za Gorana Dragića, a tudi za Vlatka Čančarja, lahko glasujete od danes naprej!

V pretekli sezoni ni veliko manjkalo, da bi se mu na seznamu pridružil tudi Luka Dončić, ki je v glasovanju navijačev prejel dobrih 4,2 milijona glasov, kar je ga vrstilo na tretje mesto med vsemi košarkarji, prehitela sta ga le LeBron James in Giannis Antetokounmpo. Kljub temu je ostal brez osrednje tekme vseh zvezd, saj ni dobil dovolj glasov v anketi med novinarji in košarkarji. Prvi so ga postavili na šesto mesto med visokimi košarkarji iz zahodne konference, drugi pa na osmo, kar je zadostovalo za skupno peto mesto v njegovi kategoriji na zahodu. V prvo peterko so se uvrstili prvi trije. Dončič potem, predvsem zaradi slabih rezultatov svoje ekipe (nenapisano pravilo namreč je, da se na tekmo izberejo najboljše igralce najboljših ekip) tudi ni bil med sedmimi dodatnimi košarkaši, ki jih izberejo trenerji.

Je pa Luka DončIć nastopil na tekmi novincev in tistih, ki že imajo enoletno izkušnjo z igranjem v ligi NBA, kjer je igral v ekipi preostalega sveta, ki je proti ekipi ZDA izgubila s 144:161. Luka je dosegel 13 točk, devet asistenc in pet skokov. Prav tako se je udeležil spretnostnega izziva in v polfinalu izgubil proti Trae-ju Youngu.

Bi si želeli ogledati tekmo lige NBA v živo? Pridružite se navijaškim izletom v Dallas in Miami že od 849€ naprej, več tukaj: DALLAS  /  MIAMI

Postopek glasovanja

 • NBA.com – svoj glas lahko oddate 1x dnevno na uradni strani lige – https://vote.nba.com/en. Izbirate lahko med dvema branilcema in tremi visokimi košarkarji iz vsake izmed obeh konferenc (vzhod, zahod).
 • Aplikacija NBA – glas lahko dnevno oddate tudi prek aplikacije, ki ju lahko naložite na sistemih Android in iOS.
 • Google – glasujete lahko tudi na google.com z vpisom iskalnega niza (ali klikom na to povezavo): NBA All-Star Vote Luka Doncic in NBA All-Star Vote Goran Dragic
 • Google Assistant: glasujete lahko tudi glasovno. Vaša naloga je, da rečete “Google, talk to NBA All-Star”. Google Assistant je na voljo na prenosnih računalnikih, mobilnih telefonih, tablicah in drugih napravah.

Postopek izbora
 • Začetni peterki na vzhodu in zahodu sta sestavljeni na podlagi glasov navijačev (50 odstotkov), novinarjev (25 odstotkov) in igralcev (25 odstotkov).
 • Ostalih 7 igralcev v vsako ekipo izberejo trenerji ekip.
 • Glede na igre, ki jih je Luka pokazal v novembru, ko je bil celo izbran za najboljšega igralca zahodne konference, bi bilo letos izjemno presenečenje, da februarja ne bi nastopil na glavnem dogodku v Chicagu!

Pomembni termini

 • 25. decembra ob 17. uri po slovenskem času: začetek glasovanja (dvojni glasovi bodo 2., 3., 10., 16. in 20. januarja).
 • 21. januarja ob 6. uri zjutraj po našem času; konec glasovanja
 • 23. januarja bodo razkrili prvi peterki.
 • 30. januarja bodo znani rezervisti, ki jih bodo izbrali trenerji.
 • Februarja bosta kapetana (igralca, ki bosta dobila največ glasov navijačev) sestavila svoji ekipi iz rezerv, ki jih bodo določili trenerji.
 • 17. februarja ob 2. uri po našem času: glavna tekma All Star v Chicagu.

Bi si želeli ogledati tekmo lige NBA v živo? Pridružite se navijaškim izletom v Dallas in Miami že od 849€ naprej, več na spodnji povezavah!

Slovenski podaljšani vikend v Dallasu ali 6 dnevni “road trip” po Texasu z ogledom tekme lige NBA (z Luko Dončićem) in lige NHL (z Anžetom Kopitarjem) 23.-24.3.

Ogled tekme lige NBA Miami – Dallas 28.2.2020 z odhodom iz Ljubljane in odličnimi sedeži v dvorani!