Ideje za krompirjeve počitnice – Gardsko jezero

by

Večina ponudb na naši spletni strGardaMap1ani vsebuje letalske karte, a predvsem v času šolskih počitnic ugodnih kart zelo hitro zmanjka, pogosto pa zaradi različnih razlogov težko planiramo dopust več kot le nekaj tednov ali celo dni vnaprej. Tudi mi letos vse do zadnjega nismo točno vedeli, kako bomo s časom in dopustom, a “wanderlust” nam vseeno ni dal miru, da otroke za vsaj del šolskih počitnic vseeno ne bi odpeljali  od doma. V želji po toplejši klimi smo gledali predvsem v pokrajine južno od nas, nazadnje pa se odločili za področje največjega italijanskega jezera, kjer smo kratek dopust v istem terminu preživeli že tudi pred leti, ko je bil naš najmlajši družinski član še v otroškem vozičku.

Gardsko jezero (Lago di Garda v italijanščini), je od slovenske meje oddaljeno le okoli 2:30h vožnje in je zato primerno tudi za le nekajdnevni obisk. Jezero tudi v jesenskem času poleg prijetne klime ponuja veliko zanimivosti, od zabaviščnih parkov na jugovzhodni obali jezera do prelepih srednjeveških obzidanih mest (Sirmione, Lazise, Malcesine, …), terenov za kolesarjenje, hribolazenje, ter odličnega sladoleda 🙂

Na spletu lahko najdete veliko tako slovenskih kot tujih virov informacij za obisk Gardskega jezera:

sirmione_castello panorama dal baldo

Zabaviščni parki:

  • Gardaland, največji zabaviščni park v bližini Slovenije.

Odpiralni čas: 31. oktober od 10-24h (zabava za noč čarovnic), 25. in 26. oktober ter 1. in 2. november od 10-18h (v drugih dneh je park zaprt).

Cena vstopnic: odrasli 37,5€ (s kuponom 31,5€), otroci 31€, družinska(2/2) 120€.

Vstopnino si lahko znižate z nakupom vstopnice preko interneta ali preko Privoščite.si (cena karte za odraslega je trenutno na voljo za 25€, kombinacija s Sea life pa za 29,9€)

Odpiralni čas: 25. in 26. oktober ter 31. oktober do 2. november od 10-18h, 27. oktober 9 -15h (v drugih dneh je park zaprt).

Cena vstopnic: odrasli 15€, otroci 9,5€, družinska(2/2) 42€. V kombinaciji z Gardalandom (obvezna uporaba v istem ali zaporednih dneh) : odrasli 42€, otroci 35€, družinska(2/2) 138€, popust pri nakupu preko interneta ali preko preko Privoščite.si.

Odpiralni čas: 31. oktober od 10-24h (zabava za noč čarovnic), 25. in 26. oktober ter 1. in 2. november od 10-18h (v drugih dneh je park zaprt).

Cena vstopnic: odrasli 25€, otroci 19€,

Medieval times, Rock star restaurant – predstave od 31. oktobra do 2. novembra.

Odpiralni čas: od ponedeljka do sobote od 9-17:30h, v nedeljah in praznikih od 9-18h. Vstop v Safari park je možen od 10-15h.

Cena vstopnic: odrasli 20€, otroci 15€

Nočitve:

Za iskanje najugodnejših nočitev priporočamo uporabo iskalnika Trivago.si, ki primerja cene vseh glavnih agencij za posredovanje hotelskih sob in apartmajev. Izven glavne sezone lahko dobite prostor v mobilnih hiškah tik ob jezeru že od 35€ na noč (skupaj za 4 osebe), v hotelih z zajtrkom pa že od 25€ na osebo na noč: