Enjoy Garda Hotel (Peschiera del Garda)

by

Gardsko jezero je super lokacija za nekaj dnevni izlet. Mi smo si ga privoščili za letošnje krompirjeve počitnice (več o obisku jezera v jesenskem in zimskem času TUKAJ) in uživali v sončnih toplih dnevih, se sprehajali ob jezeru in jedli najboljši sladoled na svetu. Ob Gardi smo 2 noči prespali v prijetnem hotelu Enjoy, ki je eden najbolj priljubljenih in najboljše ocenjenih hotelov ob Gardskem jezeru na spletnih straneh Trivago.si in Tripadvisor. 

EnjoyTrivago

lokacija:

Hotel se nahaja v mestecu Peschiera del Garda in ima odlično lokacijo, saj je le nekaj minut peš stran od jezera. Vsi zabaviščni parki, kot so Gardaland, Sea Life, Canevaworld, Aquapark in podobni pa so le dobra dva kilometra stran. Hotel ima na vrtu urejeno ograjeno parkirišče (za brezplačen dostop se ob prijavi dogovorite na recepciji in vam ustrezno sprogramirajo kartico za vhod v sobo, da odpre tudi vrata na parkirišče), za doplačilo pa lahko parkirate tudi v podzemni garaži. Hotel sam sicer na prvi pogled ne daje posebnega vtisa, saj je lociran neposredno ob glavni cesti in na zunaj izgleda kot povprečen starejši obcestni hotel z 2/3*. Ob vstopu v hotel pa se občutek v hipu izboljša, vse skupaj pa se nadgradi z vstopom v sobo.

notranjost in sobe:
Sobe so svetle, sončne, prostorne in na novo, moderno opremljene, z velikim LCD-televizorjem in zelo lepo urejene. Balkon je velik, z dvema dodatnima udobnima stoloma in razgledom na bazen. Kopalnica čista, prostorna. V sobi te pričakajo tudi velike kopalne brisače za na bazen, ki je bil pripravljen in urejen za kopanje tudi v tem poznem jesenskem času. Za kondicijo lahko poskrbimo z obiskom hotelskega fitnesa, zraven zunanjega bazena pa najdemo lep otroški kotiček, ki bo z igrali, toboganom, trampolinom in namiznim nogometom razveselil tako majhne kot velike otroke.

storitve:
Osebje hotela je zelo prijazno, govori angleško in gostom prijazno svetuje o različnih aktivnostih, ki se dogajajo v okolici Gardskega jezera.
Gostom je na voljo brezplačen dostop do interneta, ki deluje odlično povsod po hotelu, tako v skupnih prostorih kot v sobi, hitrost je bila povsem primerljiva povprečni domači povezavi. A pozor, prepovedano je “streamanje” in nalaganje večjih vsebin preko interneta, tako da ne računajte, da boste lahko gledali slovenske kanale preko spletnih aplikacij. Nismo pa preverjali, kako globoka je blokada teh vsebin.

Ko se zjutraj po dobro prespani noči zbudiš prijetno lačen, te v restavraciji hotela v pritličju že čaka slasten zajtrk, kjer je izbira skorajda brez meja. Izbiraš lahko med različnim sadjem, jogurti, različnimi vrstami sirov, salam in zelenjave, pečenimi ali kuhanimi jajci, slanino, klobasami ali hrenovkami, Za najbolj sladkosnede pa poskrbi pladenj sveže pečenih rogljičkov, kolačkov, pit, tort in piškotov s sadjem, čokolado ali kremnim polnilom. Za piko na “i” je tu še čokoladna fontana, po kateri teče slastna čokolada, da je otrokom (in odraslim) kar zasvetijo oči. Brez pravega italijanskega kapučina zraven pa seveda tudi ne gre.

tisto nekaj več:
Hotel je idealen za ljubitelje kolesarjenja – bil nasploh prvi “bike hotel” ob Gardskem jezeruje, nudi tudi posebne kolesarske pakete, v kletnih prostorih je poseben prostor za shranjevanje vaših koles, delavnica za popravilo. Lahko si tudi izposodite (brezplačno) preprosto mestno kolo za dopoldanski izlet do starega centra in nazaj, ali pa pol profesionalno kolo za daljši trening on jezeru. Kolesarjenje je ob gardskem jezeru namreč zelo popularno in ob vožnjo po obalni cesti srečuješ skupine kolesarjev v vseh smereh.
Mislim, da ima ta hotel res prikupno in sebi primerno ime, saj je preživljanje časa tukaj resnično užitek. Mi smo uživali na polno in ga z veseljem priporočamo naprej. Več informacij si oglejte na spletni strani http://www.enjoygardahotel.com oz. gardabikehotel.com. Najugodnejše cene nočitve v tem hotelu pa lahko najdete preko iskalnika trivago.si.

 

Pred samim obiskom smo bili kar malo skeptični nad izjemno pozitivnimi ocenami drugih gostov na vodilni tovrstnih spletnih straneh in nas je zanimalo, v čem je dejanska razlika v primerjavi s poceni hoteli s povprečnimi ocenami, kjer zadnje leta večinoma preživljamo dopuste ter na drugi strani dragimi velikimi poslovnimi hoteli s 4/5*, v katerih se občasno znajdemo po službenih dolžnostih. Kot je razvidno iz opisa smo se v hotelu počutili bistveno bolj domače in prijetno kot v velikih hotelih s 5-imi zvezdicami, po drugi strani pa je bila cena le nekaj evrov višja kot smo jih navajeni običajno plačevati, nivo storitev pa neprimerno višji (od zajtrka do kakovosti internetne povezave, čistosti, kopalnice do ograjenega parkirišča in prvovrstne lokacije), kar je bilo še posebno prvi dan dopusta zelo dobrodošlo, saj smo zaradi okrevanja po lažji virozi otrok v sobi preživeli več časa kot običajno. Nočitev v hotelu nam je (v sodelovanju s hotelom) sponzoriral iskalnik Trivago.si, kar pa ni vplivalo na naše mnenje.