Egipt: All Inclusive ob Rdečem morju (Hurgada, Makadi Bay, Marsa Alam – Port Ghalib)

by

Iščete lokacijo za hiter in cenovno ugoden skok v celo leto toplo morje? Egipt z Rdečim morjem je verjetno najbližja in pogosto tudi najcenejša izbira, še posebno če ste pristaš All-inclusive počitnic

Rezervirajte ugodne počitnice v Egiptu pogosto že od manj kot 400€ na osebo preko naše agencije TUKAJ

V decembru 2018 in marcu 2019 smo si osebno pogledali ponudbo hotelov agencije ETI v HurghadiSharm El Sheikh-u, Makadi Bayu in Port Ghalibu, do katerih so organizirani direktni čarterski leti iz Ljubljane, Gradca, Dunaja, Budimpešte in Münchna. Spodaj kratek opis, osebno mnenje in priporočila:

Izberite HURGHADO, če želite biti v bližini mesta (tržnice, nočno življenje) in bi želeli obiskati Kairo in Luksor, hkrati pa bi radi za vaš dopust plačali čim manj.

izberite MAKADI BAY, če radi snorkljate, a vseeno ne bi želeli biti preveč oddaljeni od mesta ter razmišljate tudi o ogledu egiptovskih zgodovinskih zanimivosti.

Izberite PORT GHALIB (Marsa Alam), če se želite snorkljati in/ali potapljati ter vas bolj odmaknjena lokacija ter nekaj več vožnje ne moti. Hoteli v Port Ghalibu so v povprečju tudi na nekaj višjem kakovostnem in cenovnem nivoju.

Izberite SHARM EL SHEIKH če radi snorkljate ali se potapljate (najbolje ohranjeni koralni grebeni), ne potrebujete peščene plaže (z izjemam) in ne načrtujete ogleda drugih zanimivosti Egipta. Počitnice v Sharmu so pogosto tudi cenovno najbolj ugodne.

Vas zanima, kaj o počitnicah v Egiptu menijo člani spletne skupnosti Ugodno po svetu? Preberite si njihove vtise TUKAJ.

Podrobnejši vtisi o posameznih destincijah:

Povprečno vreme v Hurghadi

Hoteli v Hurghadi:

Hoteli v Makadi Bay

Zaliv Makadi bay leži okoli pol ure vožnje južno od Hurghade. V zalivu je možno snorklanje direktno iz pomola iz hotelske plaže. Makadi Bay pripročam vsem, ki radi snorkljate  a ste še vedno radi blizu večjega mesta.

Povprečno vreme v Marsa Alam

 

 

Hoteli v naselju Port Ghalib:

Povprečno vreme v Sharm el Sheikh

 

Hoteli v Sharm El Sheikh-u:

Mnenje popotnice Sandre, ki je v sestrski skupini Ugodno po svetu 🙂 zadela nagradno potovanje v Egipt:

Hurghada: nastanjena sem bila v Siva Grand Beach. Hotel je velik, ima zasebno plažo in je primeren predvsem za družine. Hurghado kot lokacijo bi priporočila predvsem tistim, ki imajo radi mestni utrip, barantanje na tržnicah in večerni obisk bara ali diskoteke ?

Makadi Bay: je blizu Hurghade, do mesta so organizirani tudi prevozi iz hotelov. Plaža je čudovita, primerna za snorklanje. Videla sem več hotelov, ki so si med sabo precej različni. Grand Makadi je najbolj klasičen hotel, Sunwing Waterworld Makadi je super za družine, ker je v znotraj hotela tudi kompleks toboganov, Makadi Spa pa je najbolj primeren za pare in sploh ne sprejema družin (oz. otrok).

Marsa Alam: Gre za ribiško vasico, v kateri je v zadnjih letih zraslo precej hotelskih kompleksov ? Ker ni blizu mesta, gre za bolj mirno lokacijo. So pa hoteli novi in zelo lepi, super ponudba glede na ceno. Seveda obstaja tudi možnost potapljanja, snorklanja in različnih izletov. Jaz sem bila nastanjena v The Palace Port Ghalib – odličen hotel z res okusno hrano.

V vseh kompleksih so imeli tudi ogrevan bazen (koristno za tiste, ki se tja odpravljate pozimi).

Prav tako vsi hoteli za doplačilo organizirajo različne izlete (jahanje kamel, luxor, štirikolesniki po puščavi itd.)

Upam, da bodo informacije komu koristne. Na splošno so mi bile vse lokacije všeč, težko bi izbrala najljubšo – odvisno od prioritet.

Jaz sem uživala in zagotovo še grem ?