Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort – ugoden in udoben družinski oddih v ZAE

by

Med svojimi popotovanji smo doživeli že veliko različnih nastanitev, od spanja pod milim nebom, v šotorih, avtodomu, hiš na drevesih, beznic z velikanskimi ščurki, izredno prijetnih “homestayev”, “guest house”-ov, “posad” in “quint”, še najmanj pa luksuznih hotelov, saj cene nočitev v teh navadno močno presegajo naš dnevni potovalni proračun.

Tokrat je bilo drugače. Minulega decembra smo nepričakovano prišli do 10-dnevnega dopusta in hitro pograbili ugodne letalske karte za Dubaj. Želeli smo predvsem družinski počitniški oddih in iskali namestitev ob morju, primerno za družino s štiriletnim otrokom in šestmesečnim dojenčkom. Samo mesto Dubaj smo hitro izločili zaradi visokih cen takih namestitev, nato pa na portalu weg.de naleteli na ugodno namestitev v emiratu Ras Al Khaimah. Hitro preverjanje na internetu, vnos nekaj podatkov in že so bile počitnice izbrane.

Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort je dobitnik Tripadvisor Certificate of Excellence Award za leto 2014.

IMG_3047
Lokacija:

Za prikaz hotela na Google Maps kliknite TUKAJ.

Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort leži v prijetnem naselju Al Jazirah Al Hamra v emiratu Ras Al Khaimah, cca. 90km ali slabo uro vožnje od glavnega dubajskega letališča Dubai International Airport. Prevoz s taksijem stane cca 45€ v eno smer. V bližini je še nekaj hotelov, obdaja ga veliko igrišče za golf. Približno 15 minut hoje ali minuto vožnje s taksijem (plačilo 1€) od hotela je večji Al Hamra Mall, od tukaj lahko z brezplačnim prevozom obiščete še večje nakupovalno središče v bližnjem Ras Al Khaimahu. Velik Iceland Water Park, primeren tudi za otroke vseh starosti je oddaljen 9 km ali 10 minut vožnje.

Notranjost hotela:

Hotel je razdeljen na glavno stavbo in več enonadstropnih vil s po 4 sobami. Vile so razporejene ob plaži in v notranjosti, obdaja jih zelen vrt s palmami. Na vrtu so raztreseni urejeno otroško igrišče, dva bazena s prijetno toplo vodo, igrišče za mini golf in več igrišč za tenis. V glavni stavbi se nahaja še moderni fitnes center in spa kompleks. V eni od stavb je tudi klimatiziran klub za otroke z organiziranim brezplačnim varstvom, kar je verjetno najbolj koristno sredi dneva v poletnih mesecih. V neposredni bližini je tudi igrišče za golf.
V hotelu je 6 različnih barov in restavracij s povsem zmernimi cenami, od libanonske preko francoske do polinezijske kuhinje.
Za nas najprijetnejši del hotela pa je bila dolga peščena plaža s prijetno toplim morjem, ki je bilo še decembra ogreto na 26 stopinj. Plaža je zelo primerna tudi za manjše otroke, saj se dno morja postopoma spušča. Nekoliko je moteč občasen hrup vodnih skuterjev, ki si jih je mogoče v bližini izposoditi, vendar je morje pred hotelom ustrezno zaščiteno in označeno za plavalce.
Celoten kompleks je zelo primeren za družine z manjšimi otroki, ki so v času našega bivanja predstavljale večino hotelskih gostov.

Hotel Garden

Sobe:

Nastanjeni smo bili v sobi v pritličju ene od vil na plaži, kar je po našem mnenju optimalna izbira. Na prijetni terasi z neposrednim dostopom do plaže, kjer se valovi lomijo le nekaj metrov stran, smo v trenutku preskočili v pravo počitniško razpoloženje. Sobe so zelo prostorne, merijo od 44 do 48 kvadratnih metrov. Po zgledu ameriških hotelov je tudi v ZAE v večini hotelov možno izbirati med sobo z dvema nekoliko manjšima zakonskima posteljama (“queen beds”) ali sobo z eno veliko zakonsko posteljo (“king bed”). Za dojenčke so na voljo otroške posteljice, za večje družine je možno dobiti tudi dve med seboj povezani sobi. Postelje so zelo udobne, kar je tudi eden od zaščitnih znakov Hilton hotelov. Kopalnica je prostorna in čista, opremljena z vrhunskim toaletnim priborom, v njej sta tako tuš kot kad.
Vsak dan dobite v sobo brezplačno tudi 1L pitne vode na osebo, za preostanek svetujemo nakup v supermarketu v bližnjem nakupovalnem središču.

Storitve in koristne podrobnosti:

Ena od prijetnih posebnosti bivanja v hotelu Hilton Al Hamra je prijaznost in ustrežljivost osebja na vsakem koraku. Besedna zveza “to pa ni mogoče” skorajda ne obstaja.
Brezžični dostop do interneta je zunaj sob brezplačen, večina hotela je dobro pokritega. Za internetni dostop v sobah je potrebno doplačilo, brezplačen pa je za Hilton HHonors člane z vsaj “Silver” statusom. Kako lahko “Silver” status hitro in brezplačno pridobite, si preberite TUKAJ.
Ponudba na zajtrku je zelo raznovrstna, od sveže stisnjenih sokov do bogato obloženega kotička z značilno arabsko hrano, ki je bil nam tudi najljubši. Ker smo imeli plačano nočitev z zajtrkom, smo večerje bodisi naročili v sobo in jih pojedli na terasi ob morju (postrežba v sobi je brezplačna) ali pa smo se odpravili do bližnjega nakupovalnega središča, kjer je možno na stojnicah (“food court”) zelo ugodno jesti, izbira pa je zelo pestra. Za vsakega se najde nekaj: od arabske, iranske, indijske, italijanske, kitajske in drugih kuhinj do znanih in manj znanih verig hitre hrane, zelo priljubljeni so tudi sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.IMG_2866

Temperatura morja je najnižja februarja, ko se spusti na približno 23 stopinj, najvišja pa avgusta, ko se dvigne tudi do 33 stopinj. Klima je pozimi zelo prijena, dnevne temperature se gibljejo okrog 28 stopinj, nočne okrog 18 stopinj.
Priporočamo najem avtomobila že na letališču v Dubaju, tako se lahko iz hotela odpeljete na različne izlete, od mest do puščave.

Cene:

Najugodneje boste lahko hotel rezervirali preko nemškega rezervacijskega portala weg.de. Cene za nočitev z zajtrkom za dve osebi v prostorni sobi v eni od vil s pogledom na vrt se pričnejo že pri približno 80€ na noč, v času posebnih akcij (npr. lastminute) pa se navadno še dodatno spustijo. Bivanje za otroke do 12 let je ob rezervaciji pri večini nemških agencij brezplačno. Doplačilo za enako sobo ob morju s svojim izhodom na plažo je včasih lahko minimalno. Priporočamo storitev “nočitev z zajtrkom”, saj si lahko ostale obroke ugodno priskrbite tako v hotelu kot predvsem v bližnjem nakupovalnem središču. Nekaj primerov cen:

  • testenine ali pica v hotelu (z brezplačno postrežbo v sobi) 7-9€,
  • topel obrok za štiričlansko družino na stojnicah v nakupovalnem središču 15-30€,
  • sveže stisnjen sadni sok (0,5L) 3€
  • voda 1,5L v bližnjem supermarketu 0,25€,
  • taxi z glavnega letališča v Dubaju (Dubai International Airport) 40-50€ v eno smer (90km, 1-1,5h vožnje).

Kako ugodno do Dubaja?

Najudobneje iz Ljubljane s Turkish Airlines (cene navadno nekaj pod 400€), iz Zagreba z direktnim letom s Flydubai (v posebnih akcijah lahko že od 200€) ali z bližnjih letališč (Benetke, Munchen, Dunaj, Budimpešta) z direktnimi leti z Emirates (cene včasih že od 300€) ali s katero od drugih letalskih družb. Možen je tudi ugoden polet z Wizzairom iz Budimpešte, vendar na nekoliko bolj oddaljeno letališče Al Maktoum International Airport (DWC).Trenutne aktualne akcijske ponudbe najdete na TEJ POVEZAVI, za pomoč pri iskanju najugodnejše letalske karte v vašem terminu pa nam lahko tudi pišete na info@posvetu.si.

Za najem vozil svetujemo po naših izkušnjah najugodnejšo agencijo Billiger-Mietwagen.