Penzion Bois D’Amour na otoku La Digue – nočitve na Sejšelih

by

22.1.2017: Letalsko karto sva kupila zelo na hitro – akcija, fajn zveni, sanjsko, pojdimo. Tako nekako je izgledalo. In ko sva tik pred nakupom kalkulirala, koliko nas bo potovanje stalo in za koliko nočitev iti na Sejšele, sva se odločala med 10 ali 8 nočitvami. Priznam, nekakšen »strah« pred tem, da bodo cene nočitev verjetno astronomsko visoke, je odločil, da smo šli za 8 noči. Resnica potem sploh ni tako strašna. Najde se marsikaj, lahko spiš tudi za 1.000€ na noč in več, najdeš pa tudi prijetne penzione za normalno ceno.

Na otoku La Digue, ki velja za najlepšega od treh glavnih otokov Sejšelov, smo se za nočitev dogovorili s prijazno nasmejano Birgit. Birgit je Nemka, ki je pred dvajsetimi leti prišla na dopust na Sejšele, tu našla ljubezen svojega življenja in se pred desetimi leti za vedno preselila na La Digue. Z možem sta uredila čudoviti penzion Bois D’Amour, kjer se od prvega trenutka naprej počutiš kot v raju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gostišče Bois d’Amour spada med najbolje ocenjena gostišča otoka La Digue na spletni strani Tripadvisor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokacija te nočitve je malce dlje stran od pristanišča in plaže, toda na mirni, sanjski lokaciji na robu tropskega gozda otoka. Tu naokrog vse cveti, drevesa so bujna, sončni vzhod nad hribi je neverjeten in vse kar slišiš je petje ptic. Birgit sredi svojega sanjskega, skoraj botaničnega tropskega vrta oddaja samo tri čudovite hiške in občutek imaš, da si sam sredi narave. Vrt je poln sadnih dreves in Birgit je zelo ponosna na velike avokade, kakavovec, polno obložene banane in mango, ki se ponosno razkazuje ne drugem koncu vrta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiška, ki smo jo najeli, nas je pričakala v cvetju hibiskusa in jasmina, vse je nežno dišalo. Hiška ima dve sobi z dvema ločenima kopalnicama, kuhinjo in veliko teraso. Zjutraj te v sončnem vzhodu prebudijo prvi sončni žarki in ptičje petje. Redni obiskovalec terase pa je bil tudi naš posebni mali prijatelj, sejšelski vrabček, ki je namočil glavico v rdečo barvo 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokacija: Za prikaz hotela na Google Maps kliknite TUKAJ.

Lokacija je idealna za raziskovanje otoka. Ob najemu dobiš v uporabo tudi kolesa, ki na La Digue-u zelo prav pridejo. V neposredni bližini je trgovina z živili, kjer lahko dobiš vse kar potrebuješ, »take-away« restavracije pa so le par minut stran s kolesom. Če se s kolesom odpelješ proti zahodu, si v petih minutah v pristanišču, proti vzhodu v desetih minutah na Grand Anse (izhodišču za Anse Cocos) in v istem času proti jugu na najbolj znani sejšelski plaži Anse Source d’Argente.

Ob vhodu v penzion je tudi neke vrste recepcija, kjer se gostje lahko družijo na udobnih foteljih ob prebiranju revij in knjig o Sejšelih ter mnogo drugih s celega sveta. Birgit je gostiteljica s srcem, ki svojim gostom pomaga z nasveti, hkrati pa imate tu popoln mir, če si to želite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako ugodno do Sejšelov?

Najudobneje iz Ljubljane z letalskima družbama Air Serbia/Etihad (tako smo potovali mi) ali Turkish Airlines (cene navadno nekaj nad 500€, v akcijah lahko tudi nižje), ali iz Zagreba in Benetk z istima družbama ter dodatno še z družbama Emirates in Qatar. Trenutne aktualne akcijske ponudbe najdete na TEJ POVEZAVI, za pomoč pri iskanju najugodnejše letalske karte v vašem terminu pa nam lahko tudi pišete na info@posvetu.si.

V penzionu smo prebivali brezplačno na povabilo hotela, vendar je zgornji zapis naše neodvisno mnenje, na katerega ni nihče vplival.

Več o tem, kaj početi na otoku La Digue si lahko preberete tukaj, splošne informacije o Sejšelih pa si preberite v naslednjem prispevku:

Sejšeli – z otrokoma, nahrbtnikom in brez all-inclusive hotelov