Poteklo: V ZDA in Kanado iz Frankfurta za 99€ (v eno smer – ni “error fare”)!

by

Kar smo pred le tremi meseci napovedali v članku Iz Evrope v Ameriko za 60€? se kot kaže uresničuje: Islandska nizkocenovna letalska družba Wow Air je dala v prodajo enosmerne letalske vozovnice iz Frankfurta do ZDA in Kanade (Washington, Boston, Montreal in Toronto) za samo 99€!!

Karte so na voljo v terminih od septembra do oktobra 2016.

Primer: Frankfurt – Washington 99€

Povratne vozovnice so trenutno sicer nekaj dražje, tako da se vam verjetno z nakupom karte za nazaj splača počakati. Tovrstni enosmerni let pa je tudi izvrstna začetna točka za lete okoli svet z nizkocenovci, kot pišemo v tem prispevku: Okoli sveta (Evropa, ZDA in Azija) za neverjetnih 662€ (kombinacija letalskih kart)!

Letalska družba WOW air deluje po podobnem sistemu kot evropski nizkocenovniki – to pomeni, da v ceno karte ni vključena dodatna prtljaga in hrana na letalu.

fraZDA99e

 fraWas99e

Do Frankfurta verjetno najugodneje pridete z avtobusom preko Münchna ali pa z vlakom, najudobneje pa z Adrio iz Ljubljane.

Ugodne nočitve lahko rezervirate preko spletnih strani Hotels.com (z 10% popustom!)Expedia ali Booking.com. Pregled ponudb namestitev večine agencij si lahko ogledate na iskalniku Trivago.si. Za hostle priporočamo spletno stran Hostelworld, lahko pa si najamete privatne sobe preko storitev AirBnB (s popustom v višini 19€). V ZDA priporočamo najem vozila, kako to naredite najugodneje si oglejte v naslednjem prispevku oziroma uporabite po naših izkušnjah najugodnejši agenciji Billiger-Mietwagen. Več o potovanjih po ZDA pa si preberite na našem Forumu.