Penzion Amitie Chalets na otoku Praslin – nočitve na Sejšelih

by

Za nočitev na Praslinu smo izbrali Amitie Chalets oz. Beach Villas (več ocen gostov na spletni strani Tripadvisor), kakor jo poznajo domačini. Gostišče je od letališča oddaljeno le dobrih 5 minut hoje (700m), tako da smo jo mahnili kar peš ob “glavni” a povsem neprometni cesti mimo letališča. Ker se nahaja na jugozahodni obali otoka, morje za kopanje ni ravno idealno, saj je voda precej nizka in polna trave, kot izhodišče za raziskovanje otoka pa je lokacija idealna.

Michael je Američan, ki je tu našel svojo srečo in z ženo, potomko francoskih priseljencev na Sejšelih gostom oddajata zelo lepo urejene apartmaje. Oba govorita francosko in angleško, sta zelo prijazna gostitelja, ki ti organizirata vse, kar se spomnite. Saj veste, kako to gre – moja sestra ima agencijo, ki vodi turiste na ture snorklanje, moj brat pozna nekoga, ki oddaja avto, itd. Resnično sta nam bila v pomoč, poklicala lokalne telefonske številke iz njunega domačega telefona in hitro smo se vse dogovorili.

Imeli smo res luksuzni apartma skorajda na plaži. Sobe čiste, velik skupni prostor, kvalitetne postelje in velika kopalnica. V kuhinji nas je pričakal poln hladilnik – marmelada, maslo, jajca, mleko in sok za vsaj 2-3 zelo nasitne zajtrke. Imeli smo tudi svojo teraso, kjer smo zvečer ob poslušanju valov morja z veseljem igrali karte na svežem zraku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

velika spalnica za 4 osebe

Cel Praslin je zelo miren otok, ta lokacija pa še posebej. Do prve trgovine imate peš nekaj minut, prav tako do prvih restavracij. Zelo dobra in ugodna take-away restavracija Village Praslin pa je kakšne dva kilometra stran. Mi smo na Praslinu najeli avto in lokacija penziona je idealna za raziskovanje otoka. Do narodnega parka Vallée de Mai je 10 minut vožnje, do pristanišča za Mahe ali La Digue 20 minut, do nam najlepše plaže Anse Lazio na drugi strani otoka pa kakšnih 40 minut vožnje. Če avtomobila nimate, pa je avtobusna postaja tik ob gostišču, vozni red avtobusov pa je v sobi.

Pogled iz ptičje perspektive, pod Amitie Chalets spadajo vse hiške z rdečo streho ter celoten vrt do morja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Razgled iz terase

Kako ugodno do Sejšelov?

Najudobneje iz Ljubljane z letalskima družbama Air Serbia/Etihad (tako smo potovali mi) ali Turkish Airlines (cene navadno nekaj nad 500€, v akcijah lahko tudi nižje), ali iz Zagreba in Benetk z istima družbama ter dodatno še z družbama Emirates in Qatar. Trenutne aktualne akcijske ponudbe najdete na TEJ POVEZAVI, za pomoč pri iskanju najugodnejše letalske karte v vašem terminu pa nam lahko tudi pišete na info@posvetu.si.

Več o tem, kaj početi na otoku Praslin si lahko preberete tukaj, splošne informacije o Sejšelih pa si preberite v naslednjem prispevku:

Sejšeli – z otrokoma, nahrbtnikom in brez all-inclusive hotelov

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuhinja z jedilnico

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velika kopalnica, tuš je za pregrado desno