Zastonj v vse kanadske narodne parke v letu 2017!

by

V letu 2017 Kanada praznuje 150 letnico od ustanovitve države po zakonu o britanski Severni Ameriki. V počastitev te obletnice se je vlada odločila, da v tem letu vsem omogoči prost vstop v vse narodne parke (Canada Parks) v državi.

Cena letne karte stane 68CAD (44€) na osebo, v primeru udeležbe več oseb pa se sicer bolj splača kupiti družinsko/skupinsko karto (avtomobil z do 7 osebami), saj ta stane 136CAD (90€). Če boste v Kanado potovali letos, bo vaša letna karta veljala tudi za naslednje leto. Če karte kupite zdaj, je poštnina brezplačna.

Prost vstop bo veljal za vse narodne parke, med drugim tudi:

Banff National Park: Najstarejši narodni park v Kanadi, ustanovljen leta 1885, nahaja se v provinci Alberta (zahodno od mesta Calgary). Na območju parka lahko občudujete neokrnjene gozdove, Skalno Gorovje, ledenike… Narodni park Banff je raziskoval tudi član naše ekipe, več o njegovem potovanju pa si lahko preberete TUKAJ.

Lake Moraine

Lake Moraine

Pacific Rim National Park Reserve: nahaja se v provinci Britanska Kolumbija, zanj pa so značilni gosti deževni gozdovi in stotine kilometrov razgibane skalnate obale

Več potopisov po narodnih parkih pa si lahko preberete tukaj: Yoho in Kootenay National Park, Jasper, Glacier National Park.

Več informacij o kanadskih narodnih parkih si lahko preberete na spletni strani Canada Parks.

kanada-glacier-park