Kje je doma najboljša čokolada?

by

Ko govorim in pišem o čokoladi, nimam v mislih proizvodov kot so Nutela ali Milka čokolade ipd. Razumem, da jih ljudje množično kupujejo, predvsem zaradi odvisnosti od sladkorja, ki ga je v takšnih proizvodih ogromno, a na žalost je v njih le malo tistega, kar odlikuje dobro čokolado – in to je visok delež res izvrstnega kakava.

Osnova za čokolado so grenka zrna kakavovca, ime čokolada pa izvira iz jezika Aztekov in pomeni »grenka voda«. Kakavovec je drevo, ki izvira iz pragozdov Južne Amerike. Seveda ga sedaj najdemo tudi drugod po svetu, a najboljši kakav je še vedno doma v Srednji in Južni Ameriki. Čokolado dobijo tako, da na soncu pražijo kakavova zrna, jih zmeljejo v prah, stiskajo in na koncu dodajo druge potrebne sestavine.

Nadaljevanje gostujočega potopisa si preberite TUKAJ oziroma na spodnji povezavi.

Naš izbor: kje je najboljša čokolada doma?

Gostujoči potopis je v celoti objavljen na spletni strani Potepanja.com.

V kolikor bi tudi vi radi predstavili svoj potopis nas kontaktirajte na info@posvetu.si. Več v spodnji povezavi.

Bi širni Sloveniji predstavili svoj potopis? Sedaj imate priložnost!