Petrin blog: Dragi Dedek Mraz!

by

Sem Petra Znoj, diplomirana novinarka in takrat, ko ne raziskujem za medije, raziskujem nove kraje. Potovanja so od nekdaj del mojega življenja in ena mojih največjih ljubezni. Naučila so me, da je v življenju vedno najboljše početi tisto, v čemer uživaš.

Letos sem bila zelo pridna. Pustila sem službo, ki mi ni dala dihati v življenju in zato posledično rahlo denarno trpela, ampak kjer je volja, je tudi moč. Pomagala sem babici in dedku, se večinoma lepo vedla do očija in mami, se pogovarjala z obema bratoma in sestro ter vzljubila nekaj tujih otrok. Skoraj vsak dan mi je uspelo narediti nekaj dobrega, zato vem, da si zaslužim darilo.

christmas-tree-with-christmas-balls-and-red-star_23-2147580758

Želim si, da mi prineseš nov, ogromni nahrbtnik, da bom lahko še naprej potovala. Da ne bo prazen, pa me z vsebino lahko kar presenetiš. Če razmišljaš o letalskih kartah, so moja prva destinacija letos Sejšeli, potem pa roadtrip po Španiji, Irski in Škotski. Če bo sreča, čas in denar, se poleti odpravim še na Islandijo. In naslednjega decembra na malo daljše potovanje po Burmi, Laosu in Kambodži.

Če pa boš slučajno imel še kakšno minutko, se lahko pogovoriš z enim od bogatih ljudi in mu razložiš, da zares ne potrebuje vseh tistih milijonov in lahko kakšnega nakaže tudi meni. Ne zato, ker ne bi imela za kruh, ampak zato, ker ga bom zares koristno uporabila za vsa svoja potovanja, ki jih imam v načrtu. V tem primeru obljubim, da ti drugo leto pismo prinesem osebno v Rusijo ali na Finsko, v glavnem nekam, kjer je grozno mrzlo, ampak mislim, da bo sedenje v tvojem naročju odtehtalo to žrtev.

image-a4504bf7600eda0f1d6f8777c538719b607b786342fed6249387597088d8a196-v

Vem, da sem skromna v svojih željah, ki sem ti jih poslala. Mnoge od njih sem namreč že izpolnila sama, lahko rečem, da sem v tem že pravi profesionalec. Tako da, če boš kdaj iskal pomočnike …

Pošiljam ti ogromen objem in želim, da ti ta naporni december hitro mine.

Z ljubeznijo,

tvoja Petra

P.S.: Letos imam prvič svojo smrekico, tako da te bodo pod njo čakali piškoti.

P.P.S.:Imaš še nekaj dolgov, saj si lansko leto in leto pred tem pozabil na nekaj stvari: bel božič, smučarska karta za Bad Kleinkircheim, novi okraski za mojo smrečico, tople nogavice, kamin, maskara z bleščicami, dve kili čokolade, zmaj, grad iz ledu, potovanje na oblaku, roza majica, nov telefon, električna zobna ščetka in fant, ki je hkrati lep in pameten (in če mi spet prineseš enega, ki je samo lep ali samo pameten, to ne velja!)

princ